Koalicija "Mir je naša nacija": Pomirenje kao temelj za dalji razvoj, napredak i prosperitet

"Mir je kada se vrednuje poštenje i zanje, a ne članska karta. Mir je kada država pomaže građanima kada je teško. Mir je kada se ponzioneri osjete ponosno, a ne poniženo"

2982 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Mir je naša nacija
Foto: Mir je naša nacija

Lider i funkcioneri Koalicije "Mir je naša nacija" u razgovoru sagrađanima Bara i Ulcinja naglasili su potrebu "pomirenja kao temelja za dalji razvoj, napredak i prosperitet".

"Samo pomireni možemo pokrenuti privredu, vratiti radnike sa ulice u fabrike i povećati plate i penzije. A zavađeni možemo ići samo unazad i dalje tonuti u kriminal, korupciju, nezaposlenost, siromaštvo i živjeti u nepravednom sistemu u kojem nekolicina može sve, a građani ne mogu ništa", kazao je lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić.

Dodao je da je mir kada pomažemo jedni drugima ne gledajući ko se kako zove i kome pripada.

"Mir je kada znaš da im se bliži kraj. Mir je naš izbor, a njihov kraj. Mir je put na kome nisi sam. Mir je kada znaš da smo u ovoj borbi zajedno. Mir je naše oružje protiv njega. Mir je kada se vrednuje poštenje i zanje, a ne članska karta. Mir je kada država pomaže građanima kada je teško. Mir je kada se ponzioneri osjete ponosno, a ne poniženo", rekao je Bečić.

Predsjednik Demosa i jedan od lidera koalicije, Miodrag Lekić, saopštio je u razgovoru sa građanima da je Crna Gora izgubila na međunarodnom planu svaki kredibilitet i da se zemlja sa najvažnijih međunarodnih adresa "danas posmatra kao država u kojoj vlada hibridni režim sa autokratskim tendencijama, zemlja sa korupcijom endemskih razmjera i niskim nivoom građanskih sloboda".

On ke kako je saopšteno iz te koalicije, poručio da se takvo stanje mora promijeniti, da bi prije svega vratili međunarodni ugled zemlji, stekli povjerenje, privukli kredibilne investitore, zaposlili građane i povećali standard.

"Zato je mir kada se u svijetu prepoznajete po vrijednim domaćinima i zdravoj hrani, a ne po kokainskim tovarima. Mir je kada u svijetu stvaramo prijatelje. Mir je kada ne strahujete od vlasti. Mir je kada se ne stidite, već ponosite svojom vladom i predsjednikom. Mir je kada otvarate granice za sve države, sve ljude i sve nacije. Mir je kada policija pokaže hrabrost i dostojanstvo, a ne kada radi po nalogu vlasti", kazao je Lekić. U saopštenju se dodaje da će građani Budve i Tivta danas imati priliku da razgovaraju sa liderom i funkcionerima koalicije "Mir je naša nacija".

Bonus video: