Medojević: Vlast sprema dovođenje više hiljada Roma iz Italije, Njemačke i Holandije koji će glasati na izborima

On je na konferenciji za medije kazao da će oni biti dovedeni brodom u luke Bar i Drač, a prvi dolazak se očekuje ovih dana u luku Bar

24603 pregleda 2016 reakcija 166 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP)i kandidat za poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore" Nebojša Medojević kazao je da vlast sprema dovođenje više hiljada Roma iz Italije, Njemačke i Holandije koji će glasati na izborima 30.avgusta.

On je na konferenciji za medije kazao da će oni biti dovedeni brodom u luke Bar i Drač, a prvi dolazak se očekuje ovih dana u luku Bar.

Za njihovo dovođenje su, kako je rekao, zaduženi državni funkcioner P.M. i aktivista Demokratske partije socijalista (DPS), S.A.

“Mi znamo puna imena. Znamo preko kojih agencija su kupljene karte, znamo sve o logistici tog projekta. ..Romi koji treba da dođu da glasaju nisu iz Crne Gore. Sumnjamo da se radi o ozbiljnom organizovanom kriminalu trgovine ljudima...”, kazao je Medojević.

On je istakao da se u susret izborima nastavlja i zloupotreba Elektroprivrede Crne Gore, navodeći da imaju podatke koliko nelegalnih graditelja traži priključenje struje “u naseljima u kojima DPS ima razgranatu mrežu -Konik, Vrela ribnička, Kakaricka gora”.

“Naši aktivisti na terenu su primijetili i snažnu divlju gradnju na Kakarickoj gori. Prijavljivali su inspekcijama, ali kada dođu inspektori, divlji graditelji se pozivaju na aktivistu DPS-a P.K. Kada inspektori dođu i pokušaju da vide kakvo je činjenično stanje, pojavi se P.K. i inspekcija se vrati”, rekao je Medojević.

Osvrćući se na svoje ranije izjave da menadžment Kliničkog centra procjenjuje političku pripadnost oboljelih od koronavirusa koji su hospitalizovani, Medojević je rekao da je menadzment te ustanove prekršio više međunarodnih konvencija, Ustav, i napravio više krivičnih djela.

“Jasno je da će ljudi koji su ovo uradili i dostavili spisak bolesnih osoba centrali DPS-a, sigurno odgovarati”, kazao je Medojević.

On je istakao da je odgovor KC koji mu je upućen nakon prvobitnih optužbi, bio odgovor "mafijaške strukture", a ne te ustanove.

Istakao je da je obavijestio ambasade Velike Britanije, SAD-a i Evropsku uniju o “ zloupotrebi podataka o bolesnima od Kliničkog centra i njihovom dostavljanju centrali DPS-a”, a sjutra će ih, kako je kazao, obavijestiti o namjeri DPS-a da pokušaju da ubace u Crnu Goru više hiljada Roma.

Bonus video: