Vujičić: Iako nije bila na vlasti u Budvi OKG DPS u zadnje četiri godine ostvarila interese

"Organizovanoj kriminalnoj grupi uspjelo je i da im nova vlast, bez ikakvih ustezanja plati račune, koje su vjerovatno kriminalnim radnjama napravili, i to u iznosu od 37 miliona. Demokrate, DF i ostali, naplatili su 44 miliona od komunalija, na osnovu isteklih planova, i pri tome dodatno uništili kvalitet života građana Budve", kazao je Vujičić

4918 pregleda 4 komentar(a)
Božidar Vujičić, Foto: Građanska akcija
Božidar Vujičić, Foto: Građanska akcija

Nosilac liste grupe birača “Građanska akcija” dr Božidar Vujičić tvrdi da je organizovana kriminalna grupa DPS-a iako u prethodne četiri godine nije u Budvi bila na vlasti, ostvarila svoje interese.

“Organizovana kriminalna grupa Demokratske partije socijalista priznala je krivicu u Aferi TQ Centar Plaza 2016. godine. Tužilaštvo je napravilo sporazum o priznanju krivice a Viši sud u Podgorici donio konačnu presudu. Opštini Budva vratila se imovina u iznosu od 19.5 miliona. Tužilaštvo je pokrenulo postupak po krivičnoj prijavi koju je napisao nosilac liste Građanske Akcije dr Božidar Vujičić. Te iste godine DPS izgubila je vlast u Budvi”, naveo je Vujičić.

Prema njegovim riječima iako “je organizovana kriminalna grupa nestala sa političke scene ipak joj je uspjelo, u zadnje četri godine, da ostvari za svoju grupu, dva vrlo važna cilja”.

“Uspjelo im je da planove organizovane kriminalne grupe, koji su katastrofalni i istekli, Demokrate, DF, i drugi činioci vlasti, koriste kao da su najbolji i važeći. Iako su javno, pred izbore 2016. godine, obećali građanima da će staviti van snage, katastrofalne planove: DUP Budva Centar izmjene i dopune, DUP Bečići i DUP Petrovac Centar. Organizovanoj kriminalnoj grupi uspjelo je i da im nova vlast, bez ikakvih ustezanja plati račune, koje su vjerovatno kriminalnim radnjama napravili, i to u iznosu od 37 miliona. Demokrate, DF i ostali, naplatili su 44 miliona od komunalija, na osnovu isteklih planova, i pri tome dodatno uništili kvalitet života građana Budve. Skoro cijeli naplaćeni iznos su potrošili na plaćanje računa, koje je napravila organizovana kriminalna grupa, i nerijetko se hvale tim podatkom”, istakao je Vujičić.

On je naglasio da je Građanska Akcija uspijela je kod Upravnog suda, da sud poništi rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim se 2018. godine daje saglasnost na idejno rješenje, na osnovu DUP-a Bečići koji je istekao 2014. godine.

Sud je poništio rješenje jer je donijeto na osnovu isteklog DUP-a Bečići.

“Demokrate, DF i ostali predstavnici vlasti uradili su još jednu uslugu članovima kriminalne grupe DPS-a, uklonili su sve privremene objekte i očistili šetalište, izuzev objekata gospodina Dragana Krapovića koji se koristio, kako bi jedan mali broj ljudu iz organizovane griminalne grupe, koji grade solitere za prodaju stanova, mogli da prodaju stanove već u izgradnji solitera a da kupcima ne „ smetaju“ privremeni objekti u blizini. Demokratska partija socijalista, na zadnjoj sjednici Skupštine Crne Gore, usvojila je izmjenu Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojom se rok za usvajanje Plana generalne regulacije pomijera za 4 godine. Time su pokazali da planiraju i naredne četiri godine da falsifikuju nevažeće planove.Pitanje na koje građani očekuju odgovor, od nosilaca vlasti nakon 30.08.2020. godine, je hoće li Demokrate, DF, SNP, URA, i SDP, ići i dalje na ruku organizovanoj kriminalnoj grupi DPS, tako što će nastaviti sa nezakonitim izdavanjem urbanističko-tehničkih uslova na osnovu isteklih planova. Jasno je da je Građanska Akcija za poštovanje zakona.Zaokružite broj 5.”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: