Vuksanović Stanković: Danilovgrađani na referendumu da se izjasne o predloženom rješenju kolektora

„Vlast mora donositi odluke u korist građana i zato glas građana mora da se čuje posebno oko ovako važnih pitanja“, poručila je predsjednica SDP-a

4373 pregleda 35 reakcija 25 komentar(a)
Predsjednica SDP-a sa kandidatima za poslanike posjetila Danilovgrad i Spuž, Foto: SDP
Predsjednica SDP-a sa kandidatima za poslanike posjetila Danilovgrad i Spuž, Foto: SDP

Da bismo omogućili jaku Crnu Goru, moramo omogućiti ravnomjeran razvoj svih djelova danilovgradske opštine, poručila je predsjednica SDP i nosilac liste „SDP – Jaka Crna Gora“ Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je, kako je saopšteno iz SDP-a, sa kandidatima za poslanike posjetila Danilovgrad i Spuž kojom prilikom je kroz razgovor sa građanima predstavila ključne poruke izbornog programa.

"Za zabrinutost je nedostatak sluha aktuelne vlasti za potrebe mještana Martinića, kojima je neophodna bolja putna i urbana infrastruktura da bi mogli uspješnije da se bave privredom ali i poljoprivredom, bez selektivnih podsticaja za one bliske vlasti. Ni u drugim djelovima grada, kao što je Spuž, situacija nije znatno bolja i ona nameće dalje raseljavanje. Jaka Crna Gora je samo ukoliko obezbjedi da se svi njeni građani mogu da ostvare normalnu egzistenciju u mjestu u kojem žive“, navela je predsjednica SDP-a.

Ona je, kako je saopšteno, takođe navela da po pitanju gorućeg pitanja kolektora, a imajući u vidu značaj tog pitanja za sve građane Danilovgrada, treba omogućiti da se građani na lokalnom referendumu izjasne što misle o predloženom rješenju kolektora. „Vlast mora donositi odluke u korist građana i zato glas građana mora da se čuje posebno oko ovako važnih pitanja“, poručila je Vuksanović Stanković, te naglasila:

„Nema jake Crne Gore bez jakog i uvaženog građanina – slobodnog pojedinca o kojem se ne odlučuje već koji sam slobodno odlučuje. Jaka Crna Gora je njena jaka ekonomija, pristojan život za sve građane a ne luksuz i bogatstvo za privilegovane pojedince. Jaka Crna Gora ja kada svi plaćaju porez a ne kada tajkuni duguju stotine milona državi, dok pošteni privrednici moraju platiti svaki cent poreza. Jaka Crna Gora je Crna Gora na socijalno odgovornoj i državotvornoj politici SDP, koja će uvesti zemlju u EU i završiti pregovore do kraja 2024“.

Predsjednik OO SDP Danilovgrad Dražen Dragojević je potencirao probleme Spuža ističući, kako je saopšteno, zagađenost rijeke Zete od "obližnjih farmi čiji su vlasnici očigledno jači od zakona."

„Spuž nema fudbalski stadion, klub koji postoji od daleke 1922. je ugašen, nema komunalne službe, policijske ispostave, patronažne službe, jaslice iako se radi o naselju kojem gravitira skoro pola stanovnika opštine. Za jak Danilovgrad potreban je jak Spuž, jaki Martinići, Lazine i sva brojna naselja u opštini. Glasajte za „SDP – Jaka Crna Gora“, za Crnu Goru bez privilegovanih pojedinaca, zaključio je Dragojević“

Bonus video: