Ivanović: Odbornici DPS saborci u pravednoj borbi, Džaković i njegova porodica doživjeli najviše nepravde

"Kada smo prisupili Opštini, shvatili smo da tu ima mnogo nezakonitosti"

8023 pregleda 14 komentar(a)
Ivanović na sjednici SO Budva, Foto: Crnogorska
Ivanović na sjednici SO Budva, Foto: Crnogorska

Anđela Ivanović (Crnogorska), koju je odbornička većina koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković, izabrala za predsjednicu Skupštine opštine (SO) Budva, poručila je danas da je u prethodnia tri mjeseca gradska uprava pokazala da je ozbiljna i riješila brojne probleme, te uvjerena da će 30. avgusta lista ”Za Budvu! Za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović" slaviti pobjedu.

"I to jaku, ozbiljnu, koja će Budvi naredne četiri godine donijeti ozbiljne projekte i ozbiljne ljude koji će da vode ovaj grad", kazala je Ivanović na sjednici SO.

Ona je poručila je da su u prethodna tri mjeseca pokazali da imaju legitimnu vlast koja može da održi redovnu sjednicu SO.

"Kada smo prisupili Opštini, shvatili smo da tu ima mnogo nezakonitosti. Pitam se šta bi bilo da su ostali na vlasti, da li bi mogli usvojiti set mjera koji smo mi usvojili koji je jedan od najboljih seta mjera pomoći građanima i privredi. Da li bi oni mogli usvojiti? Ne. Da li bi oni mogli održati ijednu sjednicu Skupštine opštine? Ne. Da li se njima desila blokada računa? Da. Da li bi oni mogli do dana dašnjeg da riješe problem isplate zarada zaposlenih? Ne. Mi nemamo prostora za politički avanturizam naredne četiri godine", naglasila je Ivanović.

Ona se zahvalila odbornicima na saradnji.

"Ovo je posljednja sjednica saziva 2016. - 2020. kada gledam unazad čini se da je prošlo mnogo vremena, u stvari nije, samo četiri godine, a toliko promjena. Htjela bih prvo da se zahvalim odbornicima Crnogorske Marini Gardašević i Predragu Milaševiću što su nakon promjena u našoj partiji došli za odbornike i što su onaj period promjena i podnišenja i icijative za smjenu prethodnog rukovodstva Opštine zaista sa svima vama i sa mnom iznijeli bez ijedne riječi sa velikom hrabrošću i odlučnošću. Mnogo su mi olakšali borbu i put", naglasila je Ivanović.

Podsjetila je da je Crnogorska u januaru tražila da se skrati mandat skupštinskom sazivu.

"Od naših tadašnjih koalicionih partnera smo dobili odgovor da ne lutamo i da će od nas napraviti satelite DPS. Zahvalila bih se takođe odbornicima DPS, zato što vi do dana dašnjeg niste više moje kolege, vi ste postali saborci u jednoj pravednoj i istrajnoj birbi. Među vama, mnogi, iskreni moji doživotni prijatelji", kazala je Ivanović.

Ona se zahvalila i odborniku Stevanu Džakoviću.

"On i njegova porodica su u cjelokupnom procesu doživjeli najviše nepravde kakvu nije doživio ni jedan predstavnik građana. Podsjetiću samo da su poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) 2012. izabrani sa liste Mila Đukanovića i da su u jednom trenutku odlučili da izađu iz te koalicije. Za opozicione političare Crnogorske, to nije bila izdaja volje građana, već sasvim normalno. Ali u onom trenutku kada je odbornik Pokreta za promjene, čovjek loji se nacionalno osjeća kao Crnogorac, vidio da ovu Opštinu vodi Nova srpska demokratija , i kada je odlučio da iz te koalicije istupi, onda to nije bilo u redu, onda je to bila politička korupcija. Zahvalila bih se odbornici Socijaldemokrata (SD) Milici Petričević koja je vrlo hrabro stajala uz nas da ovaj proces dovedemo do kraja", poručila je Ivanović.

Bonus video: