"Za budućnost Crne Gore" u Kučima: Nema većeg bogatstva od slobode

"Ako na izbore izađe više od 65 odsto birača, oni mogu da proglašavaju bilo kakvu pobjedu, ali mi smo pobjednici’’, kazao je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić

10921 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" u Kučima, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" u Kučima, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Nema većeg bogatstva od slobode, koja je svima nama unižena i ugažena po svim pitanjima, poručili su iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", koja je predizbornu kampanju nastavila u Kučima.

,,U ovom trenutku je pitanje slobode vjeroispovijesti takvo da bi nas čekalo unijaćenje, ako pobijede neki drugi na izborima, a sigurno neće’’, rekao je Zdravko Krivokapić, nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" i naglasio, kako je saopšteno iz te koalicije, da su ovi prostori "vjekovima branili pravoslavlje, a poštovali druge vjere".

,,Nama je pripala ta čast i zadovoljstvo da mi radimo sličan posao kao i naši preci, ali ne sabljom i mačem, ne kuburom i puškom, nego jedino olovkom. To je najjednostavnija odbrana koju u ovom trenutku imamo. To znači da treba svi da izađemo 30. avgusta na izbore, i da to uradimo što prije toga dana, a najbolje do 12 sati. Ako na izbore izađe više od 65 odsto birača, oni mogu da proglašavaju bilo kakvu pobjedu, ali mi smo pobjednici’’, kazao je Krivokapić.

On je istakao da ,,mi nijesmo varvari, nego jedan kulturan narod, koji može da služi za primjer mnogim državama Evrope’’.

,,Mi želimo da takvi ostanemo, da takvi budemo, i da to pokažemo 30. avgusta, kada ćemo mirno, dostojanstveno i strpljivo odraditi svoj posao, na zadovoljstvo našeg naroda. Onaj ko ne sluša glas naroda, on ne zaslužuje da bude na čelu toga naroda. Nemojte se čuditi što nam podmeću kukavičja jaja, mi smo naučili da znamo šta je kukavica i mi nećemo biti takvi 30. avgusta, ali ćemo prema našoj braći biti onakvi kao što treba da bude - da brat bratu ponudi pomirenje. To je nešto što je preduslov svih nas’’, zaključio je Krivokapić.

Predstavnici koalicije ,,Za budućnost Crne Gore’’ su, kako je saopšteno, posjetili spomenik na Orljevu i odali poštu nevinim žrtvama u pohari Kuča, grob Marka Miljanova, crkvu na Ublima, kao i grob bivšeg predsjednika Crne Gore, Momira Bulatovića.

Na skupu su govorili i Marko Bato Carević, Dragan Ivanović i predstavnici plemena Kuča.

Bonus video: