Bošković: Izbori da prođu fer i korektno, bez miješanja trećih strana

Ministar je kazao da je 2016. bilo uplitanja trećih strana u unutrašnja pitanja Crne Gore i da ono i sada postoji, ali da Crna Gora ima institucije koje na kvalitetan način mogu da odgovore takvim izazovima.

7232 pregleda 6 komentar(a)
Nađ i Bošković, Foto: Savo Prelević
Nađ i Bošković, Foto: Savo Prelević

Izborni proces u Crnoj Gori treba da protekne fer i korektno, bez miješanja trećih strana, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je kazao da je 2016. godine bilo uplitanja trećih strana u unutrašnja pitanja Crne Gore i da ono i sada postoji, ali da Crna Gora ima institucije koje na kvalitetan način mogu da odgovore takvim izazovima.

“Veoma je bitno da izborni proces prođe fer i korektno, bez miješanja trećih strana, kako bi se iskazala ona volja građana koja stvarno postoji u Crnoj Gori”, rekao je Bošković novinarima nakon sastanka sa slovačkim kolegom Jaroslavom Nađom.

Bošković je naveo da dolazak Nađa doživljava kao potvrdu iskrenog prijateljstva Slovačke i Crne Gore i svega onoga što je ta država uradila za Crnu Goru u prethodnih 14 godina i prije toga.

Posjeta Nađa je, kako je dodao, dobar signal za ono što slijedi, a to je punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU).

“Do sada smo imali intenzivnu komunikaciju i saradnju. Osvrnuli smo se i na to kako bismo mogli u narednom periodu pojačati tu saradnju kroz odbrambenu industriju i iskorišćavanje potencijala dvije države za podizanje kapaciteta i sposobnosti naših oružanih snaga”, naveo je Bošković.

Nađ je poručio da će se savezništvo Slovačke i Crne Gore, koje postoji u okviru NATO-a, produbljivati.

Slovačka će, kako je kazao, podržavati i put Crne Gore prema EU.

Nađ
Nađfoto: Savo Prelević

Nađ je ocijenio da je Crna Gora najbolje pripremljeni kandidat za članstvo u EU.

„Vjerujemo da će se sa tom pripremom nastaviti i da Crna Gora može da postane punopravan član EU“, kazao je Nađ.

On je rekao da NATO ima u Crnoj Gori pouzdanog partnera i saveznika i državu koja dijeli iste vrijednosti.

„Želimo da izborni dan prođe bez uplitanja trećih strana, da ne bude incidenata, da u nedjelju građani izraze svoj stav, da ne izražavaju interese drugih država“, zaključio je Nađ.

Bonus video: