predsjednica sdp-a u herceg novom

Vuksanović Stanković: Vektra Boka primjer na koji način se ne smije više raditi

Ne može se dozvoliti da firme sa crne liste poreskih dužnika budu strateški partneri vlasti, poručila je predsjednica SDP-a

7665 pregleda 24 reakcija 10 komentar(a)
Vuksanović Stanković u Herceg Novom, Foto: SDP
Vuksanović Stanković u Herceg Novom, Foto: SDP

Da bi Crna Gora bila jaka, radnici u Crnoj Gori moraju biti dobro plaćeni, a njihova radnička prava zaštićena kao u državama Evropske unije, poručila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

"Zbog toga primjeri poput Vektre Boke pokazuju na koji način se ne smije više nikad raditi u Crnoj Gori, jer je ta kompanija napravila nesagledivu štetu turističkoj ponudi Herceg Novog. Jedina šteta veća od te, je način na koji se ova firma ponijela prema bivšim radnicima", navela je Vuksanović Stanković prilikom posjete Herceg Novom, kako je saopšteno iz SDP-a.

Vuksanović Stanković
Vuksanović Stankovićfoto: SDP

Ona je poručila da se ne može dozvoliti da firme sa crne liste poreskih dužnika budu strateški partneri vlasti. "Ovaj primjer još jedan je u nizu gdje vidimo kako su se nekad uspješne firme strateški upropašćavale, vrijedni i marljivi radnici slali na biro rada, a zatim se ti isti investitori bogatili na osnovu najatraktivnijih lokacija na crnogorskom primorju koje su dobili u bescjenje", izjavila je Vuksanović Stanković.

Jaka Crna Gora, kako poručuje ona, ne ostavlja radnike na cjedilu niti bagateliše njihovom egzistencijom. "Takvoj praksi privilegovanih pojedinaca ćemo stati na kraj. Radnicima se moraju platiti preostale zarade i otpremnine jer je dug firme prema njima jednako važan kao i dug koji ona ima prema državi u vidu neplaćenih poreza i doprinosa. Jaka Crna Gora je solidarno društvo koje pomaže svima koji su u stanju socijalne potrebe, koje vodi računa o svojim penzionerima koji su gradili ovu zemlju koju sada neki privilegovani pokušavaju da strpaju u džepove. Ne mogu svi ti naši ljudi biti manje važni od raznih sumnjivih investitora ili tajkuna vlasti", rekla je predsjednica SDP-a.

Ona je poručila da lissta SDP - Jaka Crna Gora donosi upravo takve promjene u kojim će svi građani biti svoji na svome, a ne živjeti kao najamnici na privatnom posjedu. "U kojoj će prosječna plata biti 700 eura, a minimalna 300 eura. Zbog toga je 30. avgusta izbor lak. Samo jak SDP garantuje ekonomski jaku Crnu Goru", zaključila je Draginja Vuksanović Stanković.

Preporučujemo za Vas