DPS Cetinje: Umjesto pisanja saopštenja, SDP da objasni zašto je tadašnji predsjednik Skupštine držao zakon u fioci

"Smiješno je da o dobru Cetinja govori partija koja je godinama blokirala usvajanje Zakona o Prijestonici koji Cetinju godišnje donosi 10 miliona eura"

7787 pregleda 14 komentar(a)
DPS Cetinje, Foto: DPS
DPS Cetinje, Foto: DPS

Ponovo se javila partija u nestajanju da pokuša još ponekog građanina Cetinja podsjetiti da postoji, saopštili su danas iz Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice Cetinje, reagujući na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje u kome se između ostalog navodi da se "Brano Gvozdenović ruga Cetinju i Cetinjanima".

"Razumijemo njihovu potrebu da nipodaštavaju uspjehe Vlade i lokalne uprave u pokušaju bijega sa političke margine. Smiješno je da o dobru Cetinja govori partija koja je godinama blokirala usvajanje Zakona o Prijestonici koji Cetinju godišnje donosi 10 miliona eura.Umjesto pisanja saopštenja, SDP bi trebalo da objasni građanima Cetinja zašto je tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore godinama Zakon o Prijestonici držao u fioci i zašto poslanici njihove partije nijesu podržali Zakon koji je trebalo da bude usvojen još 2013. godine. Lako je izračunati koliko je novca, zbog njihove samovolje, uskraćeno Cetinju i koje su sve razvojne šanse propuštene zbog toga. Da smo mi partija koja je godinama opstruirala Zakon o Prijestonici, da smo opstruirali svako njegovo usvajanje, da nijesmo digli ruku za njega, makar bi smo ćutali. Eto toliko su dobra željeli Cetinju i Cetinjanima", ističe se u saopštenju DPS Cetinje.

Oni su dodali da će DPS nastaviti da realizuje postojeće i nove projekte.

"Nastaviće se sa izgradnjom saobraćajne, energetske i digitalne infrastrukture, privlačenjem domaćih i stranih investicija, te otvaranjem novih radnih mjesta i zapošljavanjem građana i omogućavanjem rasta životnog standarda", zaključuje se u saopštenju DPS Prijestonice Cetinje.

Bonus video: