Marković: Vlast se sigurno mijenja, pa neka dobro razmisle akteri ovog kriminala

Napominjemo da prema socijalnim normama korupcija predstavlja najveću rak ranu za čitavo društvo, a upozoravamo da prema zakonskim normama, navedeni delikt predstavlja krivično djelo za koje podjednako odgovaraju primalac i davalac mita.”- kazao je odbornički kandidat sa liste NP Miljan Marković

6758 pregleda 106 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Narod pobjeđuje
Foto: Narod pobjeđuje

Građanska lista Narod Pobjeđuje (NP) koja učestvuje na lokalnim izboorima u Tivtu pozvala je juče sve građane da snime, dokumentuju i prijave svaki pokušaj političke korupcije ili nelegalnog uticaja na birače koji sprovode aktivisti režimskih partija.

Najavili su da će nakon skorog “oslobođenja zarobljenih državnih institucija”, krivično procesuirati sve aktere takvih nelagalnih aktivnosti. “Ovim putem obavještavamo javnost i sve građane Tivta bez obzira na političku ili vjersku pripadnost, da ne prihvataju ponude pojedinih političkih partija koje su u drugim opštinama i na državnom nivou prepoznate kao partije koje politički korumpiraju putem kupovine ličnih karata ili bilo koje vrste ucjena.

Napominjemo da prema socijalnim normama korupcija predstavlja najveću rak ranu za čitavo društvo, a upozoravamo da prema zakonskim normama, navedeni delikt predstavlja krivično djelo za koje podjednako odgovaraju primalac i davalac mita.”- kazao je odbornički kandidat sa liste NP Miljan Marković.

On je pozvao građane da se aktivno suprostave takvim pojavama. “Slobodni građani Tivta, sada je makar lako snimiti i dokumentovati svaku nepristojnu ponudu od strane režima. Pozivamo Vas da pokažete građansku zrelost i ne samo što ćete odbiti ovakvu ponudu, već ćete je i dokumentovati. Zaključno sa ovim, nakon oslobođenja državnih institucija koje bi po zakonu trebalo da se bave ovim slučajevima, naša Gađanska lista Narod Pobjeđuje će naknadno podnijeti krivične prijave za sva lica koja učestvuju u ovakvom vidu političke korupcije.”- istakao je Marković.

On je naglasio da je Tivat mali grad i da sve svi u njemu znaju te da bi oni koji pokušavaju da nelegalnim putem utiču na slobodno iskazivanje izborne volje građana, o tome trebalo da dobro povedu računa. “Pored Tivta vlast se 30. avgusta mijenja i na republičkom nivou. Ako nekome nije jasno, pitajte Svetozara Marovića kako to izgleda biti pušten niz vodu nakon upotrebe!”- zaključio je Marković.

Bonus video: