"Mir je naša nacija": Bošković i Dakić vojnike iz Nikšića premjestili u Rožaje da ne bi glasali

"Oni, za koje sumnjaju da neće glasati diktatorski režim upućuju se na dežurstva kako bi im se uskratilo Ustavom garantovano pravo, da biraju i budu biran"

14920 pregleda 383 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Koalicija "Mir je naša nacija" došla je do pouzdanih informacija o klasičnoj političkoj diskriminaciji u Vojsci Crne Gore, saopšteno je danas iz te koalicije.

"Naime, sedam vojnika iz Nikšića je, po nalogu ministra odbrane Predraga Boškovića i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Dragutina Dakića, premješteno na danonoćno, dvadesetčetvoročasovno dežurstvo na karauli u Rožajama, a sve kako bi da im se onemogućilo ostvarivanje biračkog prava", saopšteno je iz koalicije "Mir je naš nacija".

Oni su dodali da je očigledno da se u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Crne Gore vode partijskim, umjesto državnim interesima.

"Oni, za koje sumnjaju da neće glasati diktatorski režim upućuju se na dežurstva kako bi im se uskratilo Ustavom garantovano pravo, da biraju i budu birani. Dakle, u instituciji koja treba da bude primjer u poštovanju Ustava Crne Gore, brutalno se gazi član 45, kako bi se zaštitio partijski interes. Iz navedenog sramnog čina, jasno proizilazi da aktuelni režim Vojsku Crne Gore, koja treba da služi interesima države i građana, pretvara u Vojsku DPS-a koja služi interesima partije i njenog šefa. Koalicija „Mir je naša nacija“ o ovakvom postupanju Boškovića i Dakića obavijestiće naše međunarodne parntere, kao i predstavnike misije OEBS-a", piše u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Oni su kazali da zahtijevaju "hitnu reakciju međunarodne zajednice na ovakvo kršenje ljudskih prava i neopozivu ostavku načelnika Generalštaba i ministra odbrane, Dragutina Dakića i Predraga Boškovića".

"U nedjelju, kada vas pobijedimo na izborima, krenućemo u depolitizaciju institucija i obnovu Crne Gore. Jer mir je kad Vojska štiti interese države, a ne intere partije. Mir je kad policija služi građanima, a ne šefu režima. Mir je kad sudovi sude po pravdi, a ne po diktatu. Mir je kada imamo uređenu i slobodnu državu, a ne partijsku državu i autokratski režim. Zato je mir naša nacija", zaključuje se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Bonus video: