Fejzić u Pljevljima: Muslimani ne smiju biti predmet iseljavanja

"Fejzić je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata", poručeno je iz Islamske zajednice.

16837 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Fejzić danas u Pljevljima, Foto: Monteislam.com
Fejzić danas u Pljevljima, Foto: Monteislam.com

Reis Islamske zajednice, Rifat Fejzić danas je boravio u posjeti Medžlisu IZ u Pljevljima i poručio da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu.

"Razlog ove posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada i njihova imovina. Jutros je, takođe, i upravna zgrada ovog Medžlisa bila na meti vandala", piše na sajtu Islamske zajednice.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

"Fejzić se u neposrednom razgovoru sa članovima Medžlisa, te glavnim imamom i predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ-e i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede. On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira PIlava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata i koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Isto tako sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova S. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja. Fejzić je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata", poručeno je iz Islamske zajednice.

Bonus video: