DPS: Održan sastanak sa koalicionim partnerima, dogovoreno zajedničko djelovanje u okviru saveza za evropsku CG

"Na inicijativu Demokratske partije socijalista Crne Gore u Podgorici je održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI"

60872 pregleda 1103 reakcija 113 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

U Podgorici je danas, na inicijativu DPS-a, održan sastanak na kom su pored lidera DPS, učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI.

U saopštenju DPS-a ističe se da je na sastanku jednoglasno dogovoreno zajedničko djelovanje ovih partija u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru.

"Na inicijativu Demokratske partije socijalista Crne Gore u Podgorici je održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI. Polazeći od ostvarenih rezultata na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta, na sastanku je jednoglasno dogovoreno zajedničko djelovanje ovih partija u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, koji će biti posvećen očuvanju tekovina i temeljnih vrijednosti po kojima je naša zemlja danas prepoznatljiva, i doprinositi demokratskom i ekonomskom razvoju i dostizanju evropskog kvaliteta života naših građana", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kažu da su lideri ovog bloka jednoglasni u stavu da je on otvoren i za druge partije sličnih programskih opredjeljenja "ali kao i za sve progresivne društvene snage i pojedince koji su spremni da u novonastalim okolnostima u kojima može biti ugrožena nezavisnost i samostalnost Crne Gore doprinesu ostvarenju zajedničkih strateških evropskih ciljeva."

Bonus video: