TRG NEZAVISNOSTI

U centru Podgorice postavlja se bina, policija ćuti da li je odobren skup

"Vijestima" iz Uprave policije danima ne odgovaraju ni na pitanje ko je prijavio skup

80696 pregleda 2356 reakcija 179 komentar(a)
Trg nezavisnosti, Foto: Vijesti
Trg nezavisnosti, Foto: Vijesti

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici večeras je počelo postavljanje bine.

Za nedjelju u 19 časova u centru grada najavljen je skup, a kao organizatori najavljene su "crnogorske patriotske organizacije".

U saopštenju se ne navodi nijedno ime niti konkretna organizacija koja stoji iza skupa.

"Vijestima" iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen.

Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup.

"Vijestima" nije odgovorreno ni da li će policija, eventualno, kako je to uradili prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Organizatori skupa "crnogorske patriotske organizacije" poručile su da će se sjutra vidjeti "gospodska, patriotska, evropska Crna Gora".

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" danas su saopštili da imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da na "Patriotskom skupu" na Trgu nezavisnosti može doći do incidenata sa "tragičnim posljedicama".

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), na predlog Instituta za javno zdravlje od 1. septembra dozvolilo je povećan broj građana na javnim priredbama i kulturno-umjetničkim manifestacijama u odnosu na ograničenje za ostale skupove.

Tako je, kako je pojašnjeno iz Vlade, omogućeno okupljanje do 100 osoba radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala na otvorenom javnom mjestu i do 50 lica na zatvorenom javnom mjestu uz obavezu organizatora da obezbijedi - održavanje priredbe bez mogućnosti stajanja, poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra između lica, koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom, prilikom dolaska na mjesto održavanja manifestacije.