Husović: BS se zalaže za manjinsku Vladu koju predvode Demokrate, uz učešće "Crno na bijelo" i manjinskih partija

Oni su kazali da je na sastanku istaknuto da je zajednički prioritet obije partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore

70243 pregleda 1188 reakcija 181 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Bošnjačka stranka
Detalj sa sastanka, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka i Demokratska Crna Gora imaju dobru saradnju, koju će obije partije unaprijediti kroz jačanje odnosa i nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke nakon sastanka ove dvije partije.

Kako se navodi u saopštenju, rukovodstvo Bošnjačke stranke i Demokratske Crne Gore razgovarali su danas u Podgorici o aktuelnim političkim dešavanjima.

Oni su kazali da je na sastanku istaknuto da je zajednički prioritet obije partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore.

"Demokrate su istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju da se treba formirati većinska Vlada tri pobjedničke liste, koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nema potpunog pomirenja", piše u saopštenju.

Kako se navodi, predsjednik Bošnjačke stranke, Rafet Husović, kazao je da se Bošnjačka stranka zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija.

"Učesnici sastanka saglasni su da će se saradnja ova dva politička subjekta nastaviti i u budućem periodu, bez obzira na buduće pozicioniranje Bošnjačke stranke. Prozapadni i proevrpski put Crne Gore i jačanje vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu", dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali, sastanku su u ime Bošnjačke stranke prisustvovali predsjednik Rafet Husović, potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić i politički direktor Suljo Mustafić, dok su delegaciju Demokrata činili predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i potpredsjednica Zdenka Popović.

Bonus video: