Kolašin: Sjednica SO zakazana za 21. septembar, Đukić osudio napad na Martinovića

Kako je izjavio predsjednik SO Milan Đukić "neke od odluke su od velike važnosti i imaće uticaj na kvalitet života u Kolašinu..."

3775 pregleda 4 komentar(a)
Đukić, Foto: Privatna arhiva
Đukić, Foto: Privatna arhiva

Nakon duže pauze, zbog, kako je obrazloženo, epidemiološke situacije, sjednica kolašinske Skupštine opštine (SO) zakazana je za 21. septembar.

Na dnevnom redu biće čak 24 odluke, izvještaja i zaključaka.

Kako je izjavio predsjednik SO Milan Đukić "neke od odluke su od velike važnosti i imaće uticaj na kvalitet života u Kolašinu..."

"Takođe, te odluke pokazuju i spremnost lokalnih institucija da sarađuju i riješe neka od najvažnijih pitanja, kao što su Program uređenja prostora za 2020. godinu, zatim odluke o načinu davanja i početne cijene zakupa za opštinsko zemljište, o rješavanju stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje, kao i odluka o usvajanju lokalnih akcionih planova za mlade i za borbu protiv vršnjačkog nasilja", rekao je on.

Polugodišnji izvještaj o relizaciji budžeta, završni račun budžeta i izvještaj o radu Skupštine za prošlu godinu, kako tvrdi Đukić, "na konkretan i transparentan način predstaviće građanima i javnosti učinke lokalne samouprave".

Uprkos tome što je Program uređenja prostora opštine Kolašin trebalo još početkom godine da bude pred odbornicima, Đukić smatra da za razlog za kašnjenje mogu biti i "relana ograničenja i izazovi uzrokovani koronavirusom".

"Tačno je da se kasni sa ovom odlukom jer je ona trebala da bude na dnevnom redu na početku godine. I ja očekujem odgovor na to pitanje od predlagača i obrađivača te odluke. Ono što može biti opravdanje u ovoj godini u odnosu na smanjenu dinamiku rada lokalnog parlamenta za pojedine odluke i sjednice jesu, realno, ograničenja i izazovi koronavirusa", rekao je on.

Đukić osudio fizički napad na Martinovića

Đukić je osudio nedavni fizički napad na odbornika i potpredsjednika Demokrata Vladmira Martinovića.

Kako je kazao predsjednik SO, "poražavajuće je da izabrani predstavnici građana trpe fizičke napade u ionako lošoj političkoj atmosferi nakon parlamentarnih izbora".

"I kao predsjednik SO Kolašin i u ime Grupe birača (GB) osuđujem napad na odbornika Martinovića, prije dva dana. Ovakvu osudu očekujem od svih političkih partija u Kolašinu. Očekujem da najodgovorniji predstavnici svih političkih organizacija u Kolašinu doprinesu stvaranju bolje atmosfere i smirivanju političkih tenzija u kojima smo svi gubitnici", kazao je on.

Đukić je pozvao predstavnike političkih organizacija i ostale građene "da vode kulturan politički dijalog i da budu ujedinjeni u borbi protiv koronavirusa".

"Posljednjih nekoliko dana naglo povećan broj oboljelih u Crnoj Gori. Svi mi u Kolašinu i Crnoj Gori imamo „opasnijeg neprijatelja“ od političkih neistomišljenika. To su koronavirus i najavljene ekonomske posljedice izazvane pandemijom", zaključio je predsjednik SO.

Bonus video: