"škoda vrijedna 32.000 eura ipak stigla"

Martinović: Bulatović grubo obmanuo građane, novi izbori neophodni

"Nezadovoljstvo radom lokalne uprave te odnosom vlasti u ovom gradu građani su iskazali na parlamentarnim izborima gdje je opozicija odnijela ubjedljivu pobjedu i potukla DPS sa koalicionim partnerima sa razlikom većom od 600 glasova", kazao je Martinović.

33126 pregleda 34 reakcija 30 komentar(a)
Vladimir Martinović, Foto: Demokrate
Vladimir Martinović, Foto: Demokrate

Javno izrečene neistine, bahatost i osionost su samo neki od razloga što su Kolašinu neophodni prijevremeni lokalni izbori, kazao je potpredsjednik Demokrata i kandidat za posalnika Vladimir Martinović, nakon što se ispostavio da je rukovodstvo opštine Kolašin ipak kupilo dva automobila u vrijednosti 50. 000 eura.

"Kupovinom službenih automobila o čijoj kupovini su, za vrijeme koronavirus krize, Demokrate upoznale javnost tokom mjeseca jula, a za koje je opština izdvojila 50.000 eura, dokaz su rasipništva vlasti u Kolašinu", saopštio je Martinović.

Kako dodaje Martinović, aktuelna DPS-GB-SD vlast je još jednom grubo obmanula javnost, o čemu svjedoči novi automobil predsjednika opštine, Milosava Bulatovića u vrijednosti od 32.000 eura, koji je na tadašnje pisanje Demokrata odgovorio da su sve naše „istine i otkrića“ istog kvaliteta braneći se činjenicom da da je sav „luksuz“ sadržan u automobilu starom 14 godina, te da je ovako pisanje isključivo u funkciji sticanja jeftinih političkih poena, a ne stvarne brige o potrebama građana.

"Patetično je javnosti prikazana slika stare lade nive kojoj se mijenja točak, te se tako zabavila cjelokupna crnogorska javnost", podsjeća potpredsjednik Demokrata.

On se pita zbog čega je Bulatović ovako grubo obmanuo javnost i prije nešto manje od mjesec dana tvrdio da od skupocjene škode nema ništa, kada su i faktura i škoda stigle u našu opštinu?

"U svakom demokratskom društvu koje počiva na evropskim temeljima, posle ovakvih neistina snosi se u najmanju ruku politička odgovornost", kazao je Martinović.

Kako dodaje, "koliko je aktuelna vlast neodgovorna, nezasita i rasipnička pokazalo se bezbroj puta, o čemu svjedoče i karakteristike novog automobila poput kožnih sjedišta, preko grijača sjedišta i stakala, parking senzora, navigacije".

Bulatović je, kako je saopštio Martinović, "prema informacijama kojima raspolažemo, odlučio da isproba njene luksusuzne karakteristike, pa je bez registarskih tablica išao na patriotski skup".

On je dodao da se zasigurno ljubav prema državi i patriotizam se ne pokazuju na takav način.

"Nezadovoljstvo radom lokalne uprave te odnosom vlasti u ovom gradu građani su iskazali na parlamentarnim izborima gdje je opozicija odnijela ubjedljivu pobjedu i potukla DPS sa koalicionim partnerima sa razlikom većom od 600 glasova", kazao je Martinović.

Pema njegovim tvrdnjama, zbog poremećenih koalicionih i odnosa kao i unutar DPS-a građani sad imaju potpuno nefunkcionalnu lokalnu samoupravu koja je u rasulu.

"Novi izbori su lijek za izlazak iz takve situacije, gdje će Kolašin dobiti novu i odgovornu vlast bez političkog revanšizma i u kojoj će biti mjesta za sve stručne i poštene kadrove bez obzira na političku ili neku drugu propadnost", kazao je Martinović.

On je pozvao Bulatovića iz gore navedenih razloga podnese ostavku i sa koalicionim partnerima raspusti lokalni parlament vraćajući mandat građanima, jer je, kako kaže, sadašnje stanje i atmosfera u lokalnoj samoupravi u potpunosti neodrživa i ne može ići na korist građanima.