Bulatović: Martinović "otkriva" ono što je odavno transparentno

Kompletna procedura kupovine službenih automobila je pokrenuta i obavljena u skladu sa zakonskim procedurama, kazao je predsjednik Opštine Kolašin

11133 pregleda 17 komentar(a)
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Opštine Kolašin, Milosav Bulatović, reagovao je na jučerašnje saopštenje Demokrata u kojem, kako je rekao, potpredsjednik te partije Vladimir Martinović nastavlja da otkriva ono što je odavno otkriveno i transparentno.

"Bez ikakve potrebe pokušava da bude čarobnjak, a zapravo je samo pročitao ono što transparentno piše na portalu za javne nabavke. Kompletna procedura kupovine službenih automobila je pokrenuta i obavljena u skladu sa zakonskim procedurama. U Budžetu za 2020. godinu su planirana sredstva za kupovinu službenih automobila. Potpisani su ugovori i sve je transparentno objavljeno na portalu za javne nabavke. Realizacija potpisanog ugovora je odložena zbog problema koji je donio korona virus. Kada su se stekli uslovi, ugovor je realizovan. Ako jedna lokalna uprava kupi službeno vozilo i tako zamijeni službeni automobil, star 14 godina, smatramo da nema prostora za političku demagogiju koju nudi Martinović", navodi Bulatović.

Zamijenjen je, kako je kazao, automobil kojeg su koristili četiri predsjednika opštine - Mileta Bulatović, Darko Brajušković, Željka Vuksanović i sada Milosav Bulatović.

"Automobil čije je održavanje bilo sve skuplje a upravljanje njim sve rizičnije. Isti novi automobil marke „škoda“ je ovih dana kupila i lokalna uprava u Plužinama da bi se kvalitetnije i modernije funkcionisalo. Time se potvrđuje obaveza svake opštinske administracije da u 21. vijeku organizuje svoj posao kako i priliči vremenu u kojem živimo. I da do novih sredstava, opreme i naravno automobila dođe na zakonit i transprentan način a da prethodno obezbijedi zakonsku budžetsku podršku za to", dodaje Bulatović.

Poručuje da su pokušaji Martinovića da lokalnoj upravi pripiše neodgovornost, rasipništvo i bahatost "isprazno politikanstvo".

"U protekle dvije godine, uz vraćanje 8 miliona duga koje nam je ostavila prethodna vlast koju je podržavao Vladimir Martinović, odgovorno smo servisirali sve obaveze, povećali Budžet za 100 posto kao i budžetsku podršku saobraćajnoj infrastrukturi, poljoprivredi, kulturi, sportu, ženskom preduzetništvu, ranjivim grupama. Lokalna uprava će i naredne dvije godine nastaviti da posvećeno i profesonalno radi na povećanju kvaliteta života građana Kolašina", zaključuje Bulatović.

Bonus video: