Martinović: Gdje god da su Demokrate bile vlast prodavale su skupocjene automobile bahatih DPS funkcionera

"Ko govori istinu, a ko obmanjuje na beskrupulozan način javnost, brzo se pokazalo, škoda od 32.000 eura je stigla kao i fakture za naplatu ali ne Bulatoviću već građanima

16380 pregleda 26 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Demorkatska Crna Gora
Foto: Demorkatska Crna Gora

U Opštinama gdje je Demokratska Crna Gora vlast prodavali su se skupocjeni automobili bahatih DPS funkcionera.

To je saopštio potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović odgovarajući na navode predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića.

Navodi je i da je "sada više nego jasno" da je "navigacija bila prijeko potrebna u službeno vozilo gospodina Bulatovića".

"Očito je pobrkao da ne vodi opštinu Plužine već opštinu Kolašin kao i to da su Demokrate u Plužinama opozicija, a ne vlast. U svakom slučaju nijesu ni u istoj finansijskoj situaciji. Navigacija će mu očito biti od pomoći. Gospodin Bulatović uporno nastavlja da vrijeđa inteligenciju građana Kolašina, pa zaboravlja da ih je prije manje od mjesec dana čvrsto uvjeravao da od skupocjene škode nema ništa i da su to samo neistine Demokrata. Međutim, ko govori istinu, a ko obmanjuje na beskrupulozan način javnost, brzo se pokazalo, škoda od 32.000 eura je stigla kao i fakture za naplatu ali ne Bulatoviću već građanima. Ako Bulatović i dalje misli da građani ne vide njegovu "skromnost" onda živi u nekom paralelnom univerzumu", naveo je Martinović.

Dodao je da je "gruba neistina i zloupotreba da je Bužetom za 2020. godinu predviđena kupovina skupocjenih službenih automobila".

"Pokazaće se "skromnost" i na narednoj sjednici lokalnog parlamenta gdje će odbornici biti prinuđeni da izaberu između nepotizma i opšteg interesa. Oko ucrtavanja saobraćajnica drugom prilikom. Da osvježim pamćenje gospodinu Bulatoviću, nacrtom budžeta koji je išao na javnu raspravu u sekretarijatu za planiranje prostora bilo je predviđeno izdacima za opremu-nabavka službenih vozila, međutim u budžetu koji je usvojen te stavke nema nego je prebačena u kapitalni budžet pod stavkom-izdaci za opremu".

Martinović je podsjetio da kada su Demokrate podnijele amandmane da svi đaci u Kolašinu dobiju besplatan pribor i udžbenike da je rečeno "da nema novca".

"Kad smo tražili više sredstava za stara i nemoćna lica isti je odgovor bio, za sve što su Demokrate predložile u javnom interesu odgovor je bio isti. Novca nema. Sada je jasno i zbog čega, da bi imalo za bahatost i rasipništvo. Ostaće zabilježena konstatacija Bulatovića da se kupovina skupocjenih automobila računa u kapitalne investicije. To jedino može u opštini Kolašin pod rukovodstvom DPS-GB-SD. Neviđeno neznanje ili glupost".

Martinović je naveo i da javnost ima pravo da zna da je pasat star 14 godina "koji je navodno bio rizičan za vožnju i po bezbjednost, pod nerazjašnjenim okolnostima danima parkiran pred DOO Komunalno pa se postavlja pitanje da li će i dalje biti u upotrebi?"

"Dakle, pozivamo Bulatovića da se ne igra sa tuđim životima nego da ako je pasat u takvom "rizičnom" stanju odmah povuče iz saobraćaja. Ako se ipak ispostavi da je pasat u dobrom voznom stanju i da ga mogu koristiti drugi funkcioneri DPS-GB-SD onda je i više nego jasno da je javnost obmanuta i da su pravi razlozi za kupovinu škode bahatost i rasipništvo. Na kraju, ako je siguran u dobre rezultate svoje administracije i koalicije DPS-GB-SD, onda ne vidim problem da se građanima vrati mandat i raspišu vanredni lokalni izbori jer je razloga i previše", zaključio je Martinović.

Bonus video: