Mikijelj: Ovo nije borba koja ide na štetu manjinskog naroda u Crnoj Gori i Kotoru

“ A cilj DPS-a nije da HGI-u “omogući” mandat, već im je cilj da očajnički gazeći Ustav i sve zakone Države Crne Gore opet se “dočepaju” vlasti, hvatajući se za poslednju slamku “spasa”. Ovo je takođe poziv svim manjinama u Crnoj Gori da nam se priključe i da zajedno graimo bolju, jaču i efikasniju Crnu Goru”, naglasio je on

17188 pregleda 312 reakcija 1 komentar(a)
Ivan Mikijelj, Foto: Za budućnost Kotora
Ivan Mikijelj, Foto: Za budućnost Kotora

Član OIK u Kotoru ispred Velike narodne koalicije “ Za Budućnost Kotora” Ivan Mikijelj poručio je da donešena odluka od strane DIK-a u potpunosti zakonita i usklađena sa zakonskim odredbama

Smatra da nema mjesta daljem osporavanju izborne volje građana Kotora od strane odlazećeg režima DPS-a Kotor.

“Na jučerašnjoj sjednici Državna izborna komisija je odlučivala po Prigovoru podnosioca izborne liste Koalicije “ Za Budućnost Kotora” Dejana Vukšića i Rješenjem broj 743/7 usvojila je prigovor podnosica izborne liste Koalicije “ Za Budučnost Kotora”, dok je ustavu II dispozitiva istog rješenja naložila OIK u Kotoru da sačini izvještaj o rezultatima glasanja za odbornike u SO Kotor, i izvrši raspodjelu mandata u skaldu sa čl. 94 i 95 Zakona o izboru odbornika i poslanika,a što bi značilo da HGI “ Svim srcem za Kotor” ne pripada mandat u SO Kotor”, naglasio je on.

Prema njegovim riječima DPS jasno pokušava da preko manjinskih partija u Crnoj Gori , konkretno u Kotoru preko HGI-a “Svim srcem za Kotor” dođe do svog cilja.

“ A cilj DPS-a nije da HGI-u “omogući” mandat, već im je cilj da očajnički gazeći Ustav i sve zakone Države Crne Gore opet se “dočepaju” vlasti, hvatajući se za poslednju slamku “spasa”. Ovo je takođe poziv svim manjinama u Crnoj Gori da nam se priključe i da zajedno graimo bolju, jaču i efikasniju Crnu Goru”, naglasio je on.

Bonus video: