Demokrate: DPS posljednji treba da prigovara za partijska zapošljavanja

"Dovoljno je sjetiti se kako su, u pojedinim opštinama, funkcioneri DPS-a bili optuživani, i to ne od opozicije, već od svojih koalicionih partnera za to da su odbornici u lokalnom parlamentu, istovremeno, i direktori lokalnih turističkih organizacija i komunalnih preduzeća"

4951 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora navela je da je Demorkatska partija socijalista posljednja partija koja nekom treba da prigovara za partijsko zapošljavanje, te da su se "naglo sjetili poštovanja zakona".

DPS je ranije danas saopštio da "nova vlast u Andrijevici nije ni konstituisana, a da je već prekršila zakon".

"Da li nas je to DPS optužio za partijsko zapošljavanje? Da li je to onaj isti DPS čiji su funkcioneri akteri afere "Snimak", dobro poznatoj i u međunarodnim krugovima? Je li to isti onaj DPS, čija je Vlada prethodne godine realizovala plan optimizacije radnih mjesta u državnoj upravi uz isplatu otpremnina, samo da bi otvorila prostor za partijska zapošljavanja u izbornoj 2020. godini? To li su oni pod čijom su upravom državni organi ove izborne godine bili naumili da zaposle 845 službenika, od čega 638 na neodređeno vrijeme. Oni su, dakle, a ne mi, čim su ušli u izbornu godinu batalili s pričom o prezasićenosti državne uprave, optimizaciji i moratorijumu na dalja zapošljavanja? Možda griješimo u jednom: što uopšte trošimo i riječ na dokazivanje ko se svih ovih godina bavio partijskim zapošljavanjem kao da je to nešto što u Crnoj Gori ne znaju svi građani", navodi se u reagovanju Demokrata.

Navode da su se u DPS-u "naglo sjetili zakona od kojeg su ranije bježali kao njihov ideolog od pravde".

"I ne da su se sjetili da postoje zakoni, nego su počeli i da se pozivaju na njih. Očigledno, poraz na izborima već daje rezultate. A kad već pominju konkretne funkcije, da bi novoj vlasti nešto spočitavali, morali bi sami s tim u vezi da budu čisti, a da taj uslov ne ispunjavaju lako je dokazati. Naime, dovoljno je sjetiti se kako su, u pojedinim opštinama, funkcioneri DPS-a bili optuživani, i to ne od opozicije, već od svojih koalicionih partnera za to da su odbornici u lokalnom parlamentu, istovremeno, i direktori lokalnih turističkih organizacija i komunalnih preduzeća. Protiv njih, lokalnih funkcionera DPS-a, ovim su povodom njihovi koalicioni partneri podnosili i tužbe". Demokrate su pitale andrijevački DPS i "da li je i tada bio na snazi ovaj isti zakon kojeg su se sada sjetili".

"Da li su znali za njega? Ili su, najprije, prekršili zakon, pa onda čekali da vide da li se nalaze u konfliktu interesa, nakon čega bi ukoliko se ispostavi da jesu, oni podnijeli ostavke na funkcije odbornika, a na mjestima direktora ostali jer, je li, oni ne žele da rade nešto što nije u skladu sa zakonom? Ništa ne improvizujemo, upravo ovako je glasilo jedno od objašnjenja kada su ista lica bila i odbornici i direktori turističkih organizacija i komunalnih preduzeća. Dogodilo se da nas isti oni koji su, po sopstvenim riječima, iz neznanja kršili zakone, nazivaju neznalicama. A o tome ko su neznalice najbolje govore rezultati izbora, kao i ideja vrhovnih struktura DPS-a da se na vlast u opštinama može dolaziti pajserima", navodi se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: