Lubarda: Članstvo u SD i prikupljanje glasova su aduti za posao

Još jedan bivši zaposleni u NP "Skadarsko jezero" optužuje nadležne za političke zloupotrebe, direktor NPCG Elvir Klica tvrdi da to nije tačno

34491 pregleda 242 reakcija 37 komentar(a)
Konstantno obećavali rješenje: Lubarda, Foto: Luka Zeković
Konstantno obećavali rješenje: Lubarda, Foto: Luka Zeković

Glavni adut za dobijanje posla u Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore (JP NPCG) je da se bude član Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i da se za njih sakupljaju glasovi.

To je za “Vijesti” ispričao Aleksandar Lubarda, koji je dvije godine po ugovoru radio u tom preduzeću.

On je rekao da se ranije nije žalio na političko zapošljavanje, jer su mu konstantno obećavali rješenje za stalno, koje nije dobio uprkos, kako tvrdi, dobrim rezultatima.

Direktor tog preduzeća, Elvir Klica, odbacio je optužbe i pojasnio da Lubardi nije produžio ugovor jer mu je iz NVO Carp sugerisano da ne radi kako bi trebalo.

“Ljudi pokušavaju da se nakače na politiku, a to nikakve veze sa politikom nema. Nisu ostvarili dobre rezultate i to je jedina istina. Protiv njega su vođeni i disciplinski postupci, spavao je na radnom mjestu...”, rekao je Klica.

Mišo Banović iz NVO Carp negirao je, međutim, navode Klice, tvrdeći da nema nikakve veze s tim što je Lubarda ostao bez posla.

“Ne znam o čemu priča, ni za jednog radnika nismo sugerisali produženje ili raskid ugovora, niti se u to miješamo”.

Prije nekoliko dana Dražen Ivanović i Veliša Miranović optužili su upravu JP NPCG da uprkos dobrim rezultatima rada otpušta politički nepodobne, jer nijesu agitovali za SD.

Gotovo identičnu priču ispričao je Lubarda.

“Postigao sam dosta rezultata na Skadarskom jezeru, što se tiče krivolova i oduzetih nelegalnih sredstava za lov, a pogotovo što se tiče turizma i naplate ulaznica. Zbog svog posla sam išao na suđenja svakih deset dana, ako ne i jednom sedmično”, tvrdi on.

Za loše međuljudske odnose i otpuštanje iz NP “Skadarsko jezero” optužuje direktora Nenada Ivanovića.

Lubarda je ispričao da se u tom NP zaposlio u martu 2018. godine.

“Ugovor su mi produžavali dvije godine. Prvi put su nas politički makli sa posla nekih dva mjeseca, to je bilo poslije šest mjeseci mog rada. Onda je došao jedan od direktora, Adnan Bišević, i tražio da se učlanim u SD i prikupljam glasove. Kada sam im rekao da sam to uradio, opet sam počeo da radim. Tako je bilo do 1. juna ove godine, kada su morali da mi daju rješenje, jer sam već tada, sa prekidima, radio dvije godine. Umjesto toga, rekli su mi da više ne dolazim na posao, ali su mi do izbora obećavali da će mi dati rješenje. To je sve krivica našeg direktora Nenada Ivanovića koji predlaže za otkaz one koji mu ne odgovaraju, uprkos njihovim rezultatima. Za njega rezultati nisu od uticaja ni na dobijanje rješenja za stalno, jer umjesto vrijednih, daje ih podobnima”, rekao je on.

Bišević tvrdi da je to notorna laž, i da je to sve što će reći, a ostalo će ispričati pred nadležnim organima.

Lubarda je istakao da je, uprkos svemu, do prije nekoliko dana očekivao da će ga vratiti na posao.

“Nezadovoljan sam njihovim načinom vrednovanja. Raspisali su konkurs i uslov je bio godina radnog staža. Primili su momka koji je imao samo tri mjeseca iskustva, ne mene. Verovatno jer su saznali da im ni prošli put nisam prikupio glasove. Vjerovatno i zbog toga što me Ivanović predstavlja kao najvećeg neradnika, a prekidao sam odmor da bih dolazio na posao po njegovom zahtjevu”, rekao je on.

Bonus video: