ambasada palestine u crnoj Gori:

"Mir zasnovan na američko-izraelskom pristupu je destruktivna fatamorgana"

"Sve normalizacije na svijetu ne mogu promijeniti činjenicu da je palestinska borba pravedna i ispravna, a da je Izrael okupatorska sila koja svakodnevno čini ratne zločine", poručuju iz palestinske ambasade u Crnoj Gori

2313 pregleda 98 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sve normalizacije na svijetu ne mogu promijeniti činjenicu da je palestinska borba pravedna i ispravna, a da je Izrael okupatorska sila koja svakodnevno čini ratne zločine, i prije ili kasnije zakon i pravda će prevagnuti i Izrael će odgovarati za svoje zločine, saopšteno je iz palestinske ambasade u Crnoj Gori, povodom normalizacije odnosa između Izraela i nekih arapskih zemalja. 

"Normalizacija odnosa država regiona sa Izraelom ne može promijeniti suštinu ovog konflikta, a to je sistematsko uskraćivanje neotuđivih prava na slobodu i suverenitet palestinskom narodu. Neće biti nikakve stvarne normalizacije niti trajnog mira bez slobode za Palestince u nezavisnoj i suverenoj Palestini. Normalizacija predstavlja oštro kršenje zajedničkih arapskih pozicija uključujući Arapsku mirovnu inicijativu iz 2002. kojom se zahtijeva da se okonča izraelska okupacija Palestine i drugih arapskih teritorija u zamjenu za normalizaciju odnosa (a ne obrnuto)", stoji u saopštenju.

Mir zasnovan na američko-izraelskom pristupu je, ocjenjuju u palestinskoj ambasadi, zapravo "destruktivna fatamorgana" koja će samo dodatno destabilizovati region "obzirom da ohrabruje Izrael da nastavi sa činjenjem zločina nad palestinskim narodom."

"Normalizacija između nekih autokrata kao dio Trampove izborne kampanje neće uticati na ogromnu podršku arapskog naroda palestinskom pitanju koja se ogleda i u protestima u Bahreinu. Sve normalizacije na svijetu ne mogu promijeniti činjenicu da je palestinska borba pravedna i ispravna, a da je Izrael okupatorska sila koja svakodnevno čini ratne zločine, i prije ili kasnije zakon i pravda će prevagnuti i Izrael će odgovarati za svoje zločine", navodi se u saopštenju palestinske ambasade u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas