Gasparikova čestitala Bečiću: Radujem se saradnji i želim da iskažem punu podršku UN-a u ostvarivanju Agende 2030

"Obradovalo bi me da se, u prigodnom trenutku, sastanem sa vama u svojstvu rezidentnog koordinatora UN-a, a želim i da se sastanem sa svim parlamentarnim strankama u budućnosti. Želim vam sve najbolje u vašem mandatu i budućem radu", zaključeno je u čestitci

13269 pregleda 481 reakcija 11 komentar(a)
Daniela Gasparikova, Foto: Demokrate
Daniela Gasparikova, Foto: Demokrate

Čestitku povodom izbora na mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću je uputila i Daniela Gasparikova, v. d. rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, saopštili su oni.

"Poštovani gospodine Bečićú, u ime Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, želim da vam čestitam na rezultatu ostvarenom na Parlamentarnim izborima i imenovanju za Predsjednika Skupštine", navodi se u čestitci.

Gasparikova je navela da Ujedinjene nacije rade u partnerstvu sa institucijama i narodom Crne Gore kako bi podržale zemlju u unaprjeđivanju nacionalnih razvojnih prioriteta, u skladu sa Agendom za održivi razvoj do 2030. i njenim obavezama u pogledu ljudskih prava.

"U tom kontekstu, radujem se našoj budućoj saradnji i želim da vam iskažem punu podršku Ujedinjenih nacija Crnoj Gori u ostvarivanju Agende 2030. Obradovalo bi me da se, u prigodnom trenutku, sastanem sa vama u svojstvu rezidentnog koordinatora UN-a, a želim i da se sastanem sa svim parlamentarnim strankama u budućnosti. Želim vam sve najbolje u vašem mandatu i budućem radu", zaključeno je u čestitci. Sa dubokim poštovanjem, Daniela Gasparikova Rezidentni koordinator UN-a s.r."

Bonus video: