Rađenović: Carević da zaustavi gradnju stanova u Miločerskom parku, investitora da natjera da radi hotel

"Smatramo da bi prioritet morao biti i pokretanje postupka preispitivanja procedure prenosa kapitala Budvanske rivijere sa Opštine Budva na Vladu Crne Gore i njenu dalju privatizaciju", rekao je Rađenović

21704 pregleda 235 reakcija 21 komentar(a)
Odžić i Rađenović su bili uzdržani: Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Odžić i Rađenović su bili uzdržani: Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović

Odborni Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine (SO) Budva Blažo Radjenović kazao je da iz principijelnih razloga ostao uzdržan prilikom izbora Marka Bata Carevića (Demokratski front) za predsjednika Opštine Budva.

Carević je danas izabran za predsjednika Opštine Budva glasovima 13 odbornika koalicije "Za budućnost Budve" i šest odbornika Demokratske Crne Gore.

Pored Rađenovića uzdržan je bio i odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić.

"OO GP URA je opravdao ukazano povjerenje građana Budve dato na prošlim lokalnim izborima 2016. godine, kad bez naše jedne odbornice uvažene profesorice Božene Jelušić ne bi mogla da se konstituiše većina u Skupštini Budve i DPS pošalje u opoziciju što su građani tražili te napravi diskontinuitet njihove vladavine. Smatram da je evidentan napredak u svakom segmentu, da je vidljiv boljitak u svakom dijelu grada, ali postoji i ono što nije urađeno i oko čega nikad nismo i nećemo praviti kompromis. Prvenstveno mislim na kriminalne DUP-ove koji jesu istekli, ali dok se ne donesu novi oni su važeći i zato ih treba ukinuti. Takođe mislim i na poništavanje ili reviziju svih štetnih ugovora po građane i budžet Opštine Budva", istakao je Rađenović.

On je dodao da je prioritet je i transparentnost u smislu svih ugovora koje buduća lokalna uprava potpiše, ali i uplate i isplate sa opštinskog računa za koje žele da svaki građanin bude informisan sa zvaničnog sajta Opštine Budva.

"Od novog predsjednika i njegove administracije očekujemo da zaustavi gradnju u Miločerskom parku stanova za tržište, a investitora natjera da radi hotel sa pet zvjezdica. Smatramo da bi prioritet morao biti i pokretanje postupka preispitivanja procedure prenosa kapitala Budvanske rivijere sa Opštine Budva na Vladu Crne Gore i njenu dalju privatizaciju. Bez svih ovih prioriteta i principa ali i mnogih drugih mi ne vidimo GP URA da participira u toj vlasti, iako napominjem da izborni rezultat je obezbijedio Demokratama i Demokratskom frontu skupštinsku većinu od 20 odbornika gdje im mi nismo potrebni. Ako je politika ta dva konstituenta da GP URA ne treba da bude dio te budvanske vlasti mi ćemo im poželjeti sreću i biti konstruktivna opozicija u narednom periodu trudeći se i kao opozicija da doprinesemo kvalitetnim odlukama i predlozima za grad i građane. Iz principijalnih razloga mi ćemo danas ostati uzdržani prilikom izbora predjsednika Opštine", kazao je Rađenović.

Bonus video: