Brajović raspisao: Predsjednički izbori 15. aprila

U saopštenju se dodaje da je o raspisivanju izbora predsjednik Brajović obavijestio i predsjednika Filipa Vujanovića, a to će učiniti i relevantnim međunarodnim institucijama
178 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2018. 18:20h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović raspisao je danas izbore za predsjednika Crne Gore za 15. april, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

"Vjerujem da će izbori biti održani u pozitivnoj i demokratskoj atmosferi i da ćemo svi zajedno još jednom pokazati zašto je Crna Gora lider u svom okruženju. Pozivam sve punoljetne građanke i građane da izađu na izbore i izaberu najboljeg kandidata", izjavio je predsjednik Skupštine.

U saopštenju se dodaje da je o raspisivanju izbora predsjednik Brajović obavijestio i predsjednika Filipa Vujanovića, a to će učiniti i relevantnim međunarodnim institucijama.

Izbore za predsjednika Države raspisuje predsjednik Skupštine, shodno članu 89, stav 2 Ustava Crne Gore. Rok za sprovođenje izbornih radnji teče od dana raspisivanja izbora, a prijedlozi kandidata za predsjednika Crne Gore podnose se Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta 2018. godine.

Galerija

Bonus video: