Konatar: Đukanović da što prije da mandat Krivokapiću

"Državni dug dostiže 90 odsto BDP-a dok je zdravstvena situacija sa koronavirusom sve složenija i potrebni su potpuno legitimni nadležni organi koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima"

6184 pregleda 1962 reakcija 5 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Miloš Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović sada je na potezu da u skladu sa Ustavom bez odugovlačenja da mandat Zdravku Krivokapiću jer su stvari precizne i jasne, saopštio je poslanik i predsjednik poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar.

Poslanici, njih 41, nove većine u Skupštini Crne Gore stavili su potpis na dopis Đukanoviću da Krivokapić bude novi mandatar.

"Imamo jasnu situaciju u kojoj je većina poslanika Skupštine Crne Gore svoj potpis dalo kao podršku da mandatar nove Vlade bude profesor Zdravko Krivokapić. Ne bi bilo dobro da predsjednik odugovlači stvari i čeka krajnji rok jer imamo potpuno čistu i jasnu situaciju", smatra Konatar.

Dodaje da se Crna Gora u mnogim oblastima suočava sa kompleksnim stanjem.

"Državni dug dostiže 90 odsto BDP-a dok je zdravstvena situacija sa koronavirusom sve složenija i potrebni su potpuno legitimni nadležni organi koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima. Što prije, tim bolje jer Crna Gora nema vremena za čekanje", ukazuje Konatar.

Kaže i da je navodni osjećaj patriotizma i test demokratije Mila Đukanovića sada na testu kojeg ne može eskivirati kako pred domaćom tako i pred inostranom javnošću.

"Ukoliko mu je stalo do države i građana, a što je u bezbroju situacija pokazao da nije, neće opstruirati proces već će i prije krajnjeg zakonskog roka predložiti mandatara. Ovdje su stvari jasne i svako protivljenje i opstruiranje demokratskih procesa samo mogu dodatnu srozati njegov ugled", zaključuje Konatar.

Bonus video: