"PREKINUTA DOSADAŠNJA PRAKSA"

OO DPS Tivat: Vlast jasno pokazala da neće ni formalno uvažavati simbole Crne Gore

Oni se pitaju zboog čega su na ovakav "dogovor pristali Goran Božović, nekadašnji funkcioner te partije i novi predsjednik SO Andrija Petković, iako obojica javno tvrde kako su odani državi Crnoj Gori, pravdaju se da zbog ,,izbjegavanja tenzija” ne žele intonaciju himne na početku sjednice"

10151 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

OO DPS Tivat, reagovao je zbog danas održane sjednice SO Tivat, na kojoj je za novog predsjednika lokalnog parlamenta u Tivtu izabran predsjednik i nosilac izborne liste Bokeškog Foruma Andrija Petković. Tom prilikom nije intonirana himna Crne Gore,  a njeno intoniranje Poslovnikom SO  nije obavezno.

Iz DPS-a Tivat su ocijenili da se na ovaj način prekida sa dosadašnjom praksom, te da je nova vlast pokazala da neće uvažavati simbole Crne Gore.

"Nova opštinska vlast u Tivtu nije u skladu s dosadašnjom praksom, na početku konstitutivne sjednice, intonirala himnu. Tim činom nova vlast jasno je pokazala da neće ni formalno uvažavati simbole Crne Gore", navodi se u saopštenju. 

Oni se pitaju zboog čega su  na ovakav "dogovor pristali Goran Božović, nekadašnji funkcioner te partije i novi predsjednik SO Andrija Petković,  iako obojica javno tvrde kako su odani državi Crnoj Gori, pravdaju se da zbog ,,izbjegavanja tenzija” ne žele intonaciju himne na početku sjednice"

"Nasuprot takvom odnosu prema Državi, predstavnici OO DPS Tivat su i na ovoj sjednici podsjetili na tekovine savremene Crne Gore, a predsjednica Opštinskog odbora, Jovanka Laličić, u svom izlaganju je naglasila da je u proteklom periodu, vlast koju je u Tivtu činio DPS sam ili sa svojim koalicionim partnerima, dominantno bila orijentisana na evropske vrijednosti, na tekovine modernog svijeta koje podrazumijevaju multietičnost, multikulturalnost i multivjerski sklad", navodi se u saopštenju. 

Preporučujemo za Vas