Bošnjak: Medojević, Radulović i ja daćemo kandidature za određena mjesta u vladi

"Nijedna funkcija bilo koga ne može biti prepreka u ovom istorijskom tenutku. Istorijski trenutak, demokratskih promjena koji je pred nama je veći od bilo koga od nas", rekao je Konatar

42345 pregleda 599 reakcija 111 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Pokret za promjene predložiće mandataru za sastav nove vlade, Zdravku Krivokapiću, tri funkcionera te partije za određena mjesta u vladi.

Branka Bošnjak kazala je gostujući na televiziji A1, da će pored nje i Nebojša Medojević i Branko Radulović dati kandidature za ta određena mjesta.

"Na mandataru je da vidi da li smo mi ti koje on vidi u svom timu da možemo da doprinesemo. Naravno, trebaće i da da obrazloženje ako izabere nekog drugog, a ne ponudi dovoljno dokaza da je taj neko kompetentniji, stručniji, da ima bolju viziju", rekla je Bošnjak.

Ona je odrečno odgovorila na pitanje da li je poseban klub PzP-a formiran kako bi ojačao "ucjenjivački kapacitet".

Bošnjak je kazala i da je bilo mnogo sastanaka "u kojima nema konkretnih stvari, šta će vlada da radi, koje su to mjere, kakav je plan buduće vlade, ko je zainteresovan za koje resore i mjesta, kao da se bježi od nekih konkretnih tema".

Kazala je da nije privilegija biti u vladi, "ali da je izazov".

"To će biti odgovornost, teško stanje, u kojem trebaju ljudi koji imaju iskustva i koji su spremni da izgaraju na tom poslu", rekla je Bošnjak.

Poslanik koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je da oni od početka promovišu koncept ekspertske vlade.

"Politička pripadnost ili partijsko angažovanje ne treba da bude diskriminišući faktor kada su u pitanju pozicije sa kojih će se pokrivatri određeni resori na nivou eksperata. Ali je to jedini način kako možemo da usaglasimo velike programske razlike koje postoje među nama. U opoziciji imamo male dječije bolesti koje možda utiču na to da neke kolege nisu svjesne da smo na izborima osvojili većinu i da treba da formiramo vlast. Možda je još neko željan međuopozicionih prepucavanja, URA nije odgovarala na upućene strelice. Interesuje nas samo formiranje vlade u što skorijem roku. Čeka nas ozbiljan i težak posao kako da Crnu Goru što prije izvedemo iz političke zdravstvene i ekonomske krize u kojom se nalazimo. Interesuje nas princip, ne mjesto u vladi. Nijedna funkcija bilo koga ne može biti prepreka u ovom istorijskom tenutku. Istorijski trenutak, demokratskih promjena koji je pred nama je veći od bilo koga od nas", rekao je Konatar.

Dodao je da Krivokapić treba da čuje mišljenje svih poslanika.

"On je najodgovornija osoba koja treba da obrazloži koncept i sve ljude koje će predložiti", naveo je Konatar, dodajući da niko ne treba da ima dilemu da će Crna Gora "dobiti vladu bez DPS-a".

Bonus video: