DPS: Nećemo dozvoliti da se Berane prepoznaje po šovinističkim grupama

Iz beranskog DPS-a poručuju da mržnja prema nekome samo zato što je druge nacije ili vjere mora biti iskorijenjena

5625 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana osudio je "huliganska ponašanja" onih koji su juče zloupotrijebili fudbalsku utakmicu u tom gradu, između plavskog Jezera i Budućnosti.

"Gostoprimstvo koje se, zbog odličnog fudbalskog stadiona, pruža FK Jezero iz Plava, da bude fudbalski domaćin u Beranama, ne smije niko koristiti za primitivne nacionalističke i šovinističke ispade i uništavanje imovine, kako se to juče dogodilo. Ovim huliganskim ponašanjem narušava se imidž Berana – grada vjesnika mira, ali i pokušava rušiti multinacionalni i multivjerski sklad u našem gradu. Jučerašnji događaji nas, dodatno, opominju da niko ne smije prećutkivati ovakve šovinističke ispade, koji se, na žalost, s vremena na vrijeme javljaju u Beranama. Demokratska partija socijalista će uvijek dizati glas protiv fašisoidnih ideja iz prošlosti, u uvjerenju da neće naići na plodno tlo u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a poručuju da mržnja prema nekome samo zato što je druge nacije ili vjere mora biti iskorijenjena, "jer je ona u bliskoj prošlosti nanijela ogromne žrtve cijelom našem regionu."

"Zato, ne smijemo i nećemo dozvoliti da se naš grad prepoznaje po šovinističkim grupama, te tražimo opštu osudu jučerašnjih događaja. Od nadležnih institucija zahtijevamo da huligane procesuiraju, privedu zakonu i objelodane sve informacije kako ljaga za jučerašnje incidente ne bi bila pripisana našem gradu", zaključuju iz beranskog DPS-a.

Bonus video: