"BIO JE ČOVJEK MIRA, TOLERANCIJE I DIJALOGA"

DF o ubistvu Ivanovića: Teroristički napad protiv mira i stabilnosti regiona

"Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice na KiM, da odmah rasvijetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti cijelog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva", navodi se u saopštenju DF-a
22 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: DF
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: DF
Ažurirano: 16.01.2018. 12:48h

Demokratski Front osudio je jutrošnje ubistvo Olivera Ivanovića i pozvao nadležne institucije KiM i predstavnike međunarodne zajednice da rasvijetle kako kažu "teroristički napad koji je uperen protiv stabilnosti i mira cijelog regiona".

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

"Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice na KiM, da odmah rasvijetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti cijelog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva", navodi se u saopštenju DF-a.

Iz tog političkog saveza su dodali da je Oliver Ivanović bio primjer istinskog patriote i čovjeka koji je čitav svoj život posvetio borbi za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Oliver je bio naš iskreni prijatelj i saborac. Čovjek koji se čitav život borio za mir, demokratiju, pravnu državu i suživot Srba i Albanaca na KiM. Iako je bio čovjek mira, tolerancije , dijaloga, kada je ratni vihor zahvatio KiM, on nije bježao niti se krio , već je u najkritičnijim trenutcima za srpski narod na KiM, zajedno sa svojim saradnicima, stao na čelo odbrane svoga naroda i svoje države Srbije. Da nije bilo njega i njegovih saboraca, sjever KiM bi bio etnički čist: kao pravi Kuč stao je na branik svoga naroda i KiM" rekli su iz DF-a.

Kazali su i da Oliver Ivanović nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko porijeklo i svoje Kuče i Podgoricu, gdje je rado dolazio i bio sa svima nama, njegovim prijateljima, drag i poštovan gost.

"Nikada nije prekidao veze sa otadžbinom njegovih predaka, pa mu je i otac sahranjen u Crnoj Gori. Danas je njegova porodica, ovim bezumni , zlikovačkim aktom, izgubila svoj najčvršći oslonac, divnog, pažljivog i odanog supruga i roditelja i brata, Srbi na Kosovu i Metohiji svoga najboljeg sina kome je interes svog naroda i svoje Srbije bio iznad partijskih i ličnih interesa, mi njegovi prijatelji, sjajnog čovjeka i druga. Srbija i Crna Gora će vječno čuvati uspomenu na tvoj nasmijani lik, na čovjeka koji je živio za svoj narod i otadžbinu i koji je za njih platio najveću cijenu. Demokratski Front izražava najdublje divljenje za sve što je Oliver Ivanović uradio boreći se za svoje ideje i svoj narod" zaključuje se u saopštenju koje su potpisali "Oliverovi prijatelji iz Demokratskog Fronta."