RAZGOVARAĆE SA SA MARKOVIĆEM, VUJANOVIĆEM, DARMANOVIĆEM, BRAJOVIĆEM...

Dačić od utorka u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori: Sastaće se i sa čelnicima DF

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najavilo je da će Dačić u Podgorici razgovarati i s predstavnicima srpskih udruženja u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.02.2019. 15:03h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće od sutra u dvodnevnoj poseti Crnoj Gori gde će se sastati s crnogorskim državnim vrhom.

Dačić će se odvojeno sastati s premijerom Duškom Markovićem, predsednikom Filipom Vujanovićem i ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem, najavile su pres službe vlade i predsjednika Crne Gore.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najavilo je da će Dačić u Podgorici razgovarati i s predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, kao i s predstavnicima srpskih udruženja u Crnoj Gori.

Dačić će se sastati i sa čelnicima Demokratskog fronta (DF).

U Podogrici se ocjenjuje da su odnosi Srbije i Crne Gore u posljednjih godinu dana odlični, dok ih je premijer Marković nedavno okarakterisao kao "najbolje u posljednjih 20 godina".

Beograd je jedna od prvih međunarodnih adresa koje je posjetio Marković po imenovanju na dužnost premijera, novembra 2016. godine.

Srbija je najveći spoljno-trgovinski partner Crne Gore i iz Srbije je u prvih 11 mjeseci prošle godine uvezeno robe vrijedne 455 miliona eura, što je gotovo petina ukupnog crnogorskog uvoza.

Izvoz u Srbiju za isti period iznosio je 57,5 miliona eura.