"Blic": Lideri DF-a kriju od funkcionera da im je ponuđeno više od pola ministarstava

Krivokapić je, kako navodi "Blic", poslao sinoć svim strankama pobjedničke koalicije konačni raspored resora i kome je šta namijenio. Osim konačne ponude resora navodno je zatražio da se izjasne danas i predlože konkretna personalna rješenja za ministarska mjesta

44217 pregleda 479 reakcija 57 komentar(a)
Medojević, Mandić i Knežević, Foto: Luka Zeković
Medojević, Mandić i Knežević, Foto: Luka Zeković

Koalicija za budućnost Crne Gore, okupljena oko Demokratskog fronta, dobila je ponudu mandatara Zdravka Krivokapića po kojoj joj pripada 11 ministarstava, saznaje “Blic”. Rok za odgovore bio je, kako prenosi taj list, danas do 18 časova.

Krivokapić je, kako navodi "Blic", poslao sinoć svim strankama pobjedničke koalicije konačni raspored resora i kome je šta namijenio. Osim konačne ponude resora navodno je zatražio da se izjasne danas i predlože konkretna personalna rješenja za ministarska mjesta.

Kako saznaje "Blic", lideri Demokratskog fronta ne samo što nisu do sada odgovorili na konkretnu ponudu, već nisu ni visokim stranačkim funkcionerima "prijavili" da imaju više od polovine ministarskih mjesta na raspolaganju.

Prema saznanjima tog lista, osim 11 ministarskih mjesta, od koje je Krivokapić jedino zadržao pravo da predloži ministra finansija, DF-u treba da pripadne i dvije trećine javnih preduzeća i uprava.

"Većina u Demokratskom frontu ne zna šta mandatar nudi jer trojica lidera Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević ne obavještavaju ni visoke stranačke funkcionere, ni saborce, a ni javnost šta se nudi. Umjesto toga prave se nekakvi zapleti, nekakva fama", navodi za "Blic" izvor iz DF-a.

Taj list saznaje da je Krivokapić DF-u ponudio i mjesto ministra unutrašnjih poslova i potpredsjednika Vlade.

"Realni problem nije ni u broju ministarstava jer je ponuđeno više od pola resora, nije ni u samim resorima već smo se iznova vratili na početak svega, a to je isključivo želja trojice iz DF-a da sebe smjeste u Vladu", dodaje "Blicov" izvor.

Izvor "Blica" ne želi da analizira pozadinu novog odugovlaćenja u formiranju Vlade, ali kaže da jeste činjenica da trojica lidera DF insistiraju da budu u njoj.

"Međutim, apsurdno je, jer sva trojica su u aktuelnim sudskim sporovima pred našim, ovdašnjim sudovima. Bilo da je to bilo u vrijeme Mila, a on ih kontrolisao, i da ne zalazimo jeste li nešto opravdano ili nije, ne može se dozvoliti da u Vladi imamo ljude koji su u sporu sa sopstvenim institucijama kojima bi trebalo da upravljaju. Andrija Mandić i Milan Knežević su prvostepeno osuđeni, a Nebojša Medojević je u ozbiljnom procesu oko pranja novca", navodi izvor "Blica".

"Blic" saznaje u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da će, kako Zakon o slobodi vjeroispovijesti još uvijek nije ukinut, Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori ovih dana u zavisnosti od događaja vezanih za Vladu izaći sa stavom. Izvor "Blica" iz Mitropolije kaže da bi pojedine mogla iznenaditi oštrina saopštenja Savjeta.

"Ukoliko bi neko ugrozio izbornu pobjedu to znači da bi i Crkva bila ugrožena, jer bi sporni zakon ostao na snazi", kaže izvor "Blica" iz Mitropolije.

Bonus video: