Krivokapić: Načelno prihvaćeno da stručnjaci vode resore

Kaže da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi

38297 pregleda 125 reakcija 50 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić kazao je da je ohrabren učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na njegovu inicijativu nijesu dostavili prijedlog kandidata za ponuđene resore.

On je na Tviteru napisao da je naročito ohrabren činjenicom da je načelno prihvaćeno da resore treba da vode, prije svega, stručnjaci.

"Iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na moju inicijativu nijesu dostavili prijedlog kandidata za ponuđene resore, ohrabren sam učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, posebno činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode prije svega stručni ljudi", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Kaže da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi.

"To ne isključuje učešće političara u Vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju", kazao je Krivokapić.

Bonus video: