Krapović kandidat za šefa diplomatije, Koprivica i Šaranović za ministre pravde i kulture

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić kazao je danas da je ohrabren učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na njegovu inicijativu nijesu dostavili predlog kandidata za ponuđene resore

107230 pregleda 678 reakcija 102 komentar(a)
Koprivica i Krapović, Foto: Vijesti
Koprivica i Krapović, Foto: Vijesti

Poslanici Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, Momo Koprivica i Danilo Šaranović kandidati su za resore vanjskih poslova, pravde i kulture u novoj vladi, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, Krapović je predložen za ministra vanjskih poslova, Koprivica za ministra pravde, a Šaranović za ministra kulture.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić kazao je danas da je ohrabren učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na njegovu inicijativu nijesu dostavili predlog kandidata za ponuđene resore.

On je na Tviteru napisao da je naročito ohrabren činjenicom da je načelno prihvaćeno da resore treba da vode, prije svega, stručnjaci.

"Iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na moju inicijativu nijesu dostavili prijedlog kandidata za ponuđene resore, ohrabren sam učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, posebno činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode prije svega stručni ljudi", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Kaže da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je danas jasno poručio da je koncept ekspertske vlade najbolje rješenje, te da oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP.

Iz Koalicije za budućnost Crne Gore za sjutra su najavili konferenciju za novinare mandatara.

"Tom prilikom mandatrar će saopštiti detalje u vezi sa pregovorima, ponuđenim rješenjima i drugim pitanjima koja se nalaze u sferi vašeg interesovanja", rekli su "Vijestima" iz koalicije.

Bonus video: