Đukanović: Sudstvo doprinijelo reformskim procesima

Za to su, kako je dodao, i u sudstvu potrebna nova znanja, koja će u kombinaciji sa zavidnim iskustvom, doprinositi dinamiziranju reformskih procesa i primjeni zahtjevnih standarda i preporuka EU i drugih međunarodnih partnera

4110 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Odgovoran i efikasan rad, koji podrazumijeva odgovoran odnos prema korišćenju nezamjenjivog principa nezavisnosti i samostalnosti sudstva, najbolja je garancija zaštite ljudskih prava i sloboda, afirmacije i njegovanja vladavine prava, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je čestitao Dan crnogorskog sudstva nosiocima sudijske funkcije i svim zaposlenim u sudstvu.

“Crnogorsko sudstvo ima svoj poseban doprinos u dosadašnjim reformskim procesima. Rezultati koji su postignuti ulivaju optimizam da ćemo svjedočiti daljoj demokratizaciji društva i njegovih institucija”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Za to su, kako je dodao, i u sudstvu potrebna nova znanja, koja će u kombinaciji sa zavidnim iskustvom, doprinositi dinamiziranju reformskih procesa i primjeni zahtjevnih standarda i preporuka EU i drugih međunarodnih partnera.

“To je jedna od ključnih pretpostavki za progres Crne Gore na putu do ostvarenja strateškog cilja, članstva u EU”, naveo je Đukanović.

Bonus video: