"ako nemamo ništa lijepo reći jedni o drugima najpametnije da zaćutimo"

Danilović: Kolege i mandatar da budu na visini zadatka

"Ovo nije pobjeda ni jednog pojedinca. Koliko god sebe voljeli ovu pobjedu nismo donijeli samo mi", kazao je Danilović

18479 pregleda 1136 reakcija 43 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović, apelovao je na kolege i mandatata za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića da budu na visini zadatka, da ukrštaju argumente "ali i čuvamo jedni drugima dostojanstvo".

"Moraćemo već sjutra da radimo zajedno. Moraćemo, to znate kao i ja. A sve što se mora nije teško", i dodao da se "borimo za ljude s licima , a ne za botove bez lica".

On je kazao da ako ništa lijepo "nemamo reći jedni o drugima, najpametnije je da zaćutimo".

"Nije pametno ni miriti jer onoga koji miri mrze svi. Ipak, obuzdajmo se dok smo na vrijeme. Nije ni slabost ni grijeh moliti da tako bude jer svaki drugi put put je u ponor", kazao je on.

Kako je dodao, jedno je da se, i javno, raspravlja o tome šta je dobro, a šta je bolje, a "drugo je da se istrebljujemo kroz omalovažavanje i mržnju".

"Ovo nije pobjeda ni jednog pojedinca. Koliko god sebe voljeli ovu pobjedu nismo donijeli samo mi. Sjetimo se one djece koja su čistog srca branila trobojke od Zlatice do Berana - oni nisu glasali ni za prvog ni za poslednjeg sa naše ili one druge, odnosno, treće liste. Oni su glasali za sebe. Sjetimo se i onih policajaca koji su se na dan izbora pobunili protiv premještanja iz grada u grad kako ne bi glasali - onih vojnil lica kojima su uručeni otkazi", kazao je Danilović.

Preporučujemo za Vas