DF Bijelo Polje: Posjete ministara jasno govore da će brzo izbori

"Da su ministru i direktorima izbori preči od stanja u školama govori i to da su često direktori škola zaduženi da prikupljaju potpise podrške DPS-u i njegovom kandidatu koje je bilo evidentno na prethodno održanim predsjedničkim izborima"
139 pregleda 0 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 07.05.2018. 10:12h

Da su u Bijelom Polju ubrzo lokalni izbori govore i posjete ministara tom gradu. Sezonu koju je nedavno otvorio ministar sporta Janović, pred nastupajuće izbore u ovoj opštini nastavlja ministar prosvjete Šehović. Možemo se kladiti da će se do izbora 27.maja u Bijelom Polju izređati i ostali ministri crnogorske Vlade da pokažu kako se tobože sjekiraju za razvoj sjevera, poručili su iz Demokratskog fronta Bijelo Polje.

O tome kako ministarstvo prosvjete i obrazovanja brine o obrazovanju na sjeveru Crne Gore, tvrde u DF-u, govore ne samo rezultati na međunarodnim testiranjima školaraca već i sveukupan obrazovni sistem koji fabrikuje kadrove koji nikome nisu potrebni, jer je politika "DPS-a i njegovih satelita" u posljednjih 30 godina dovela do propasti privrede.

Umjesto da se pozabavi brojnim problemima sa kojima se suočava crnogorski sistem obrazovanja, poručuju iz DF-a, ministar Šehović svoje "ministrovanje svodi na predizborni marketing". 

"Da su ministru i direktorima izbori preči od stanja u školama govori i to da su često direktori škola zaduženi da prikupljaju potpise podrške DPS-u  i njegovom kandidatu koje je bilo evidentno na prethodno održanim predsjedničkim izborima. Pune su im riječi hvalospjeva, dok zataškavaju afere povezane sa ovim ministarstvom kao što je to bilo sa aferom prepisivanja školskih programa u Zavodu za školstvo gdje praktično nije niko odgovarao", poručili su iz Demokratskog fronta Bijelo Polje.

Iz tog političkog saveza su kao primjer nebrige ministarstva o školama, naveli stanje školskih zgrada u "mnogobrojnim područnim odjeljenjima" Bijelog Polja, a naročito u naselju Pripčići gdje funkcioniše područno odjeljenje OŠ "Risto Ratković".

DF ističe da "o stanju školske zgrade u tom selu govori podatak da se radi o tzv. neuslovnoj čatmari koja je napravljena sredstvima i radom mještana Pripčića neposredno poslije Drugog svjetskog rata. Ministarstvo je ostajalo godinama gluvo na molbe mještana za rekonstrukcijom ili izgradnjom novog objekta ovog područnog odjeljenja u koji ide veći broj djece", 

"Sigurni smo da će ova posjeta ministra Bijelom Polju, kao i sve dosadašnje, biti samo predizborni dekor stranaka na vlasti a ne doprinos obrazovanju u ovom gradu", zaključili su iz DF-a.

Preporučujemo za Vas