Vučurović: Stranke Bečića i Abazovića da ispune obećanje i protestima zaštite svoje favorite u Javnom servisu

"Nema razlike u odnosu prema DF kada je kontrolu nad RTCG imao DPS i kada se Javni servis navodno profesionalizovao"
160 pregleda 17 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: DF
Jovan Vučurović, Foto: DF
Ažurirano: 07.06.2018. 15:55h

Demokratski front (DF) ne interesuju aktuelni nesporazumi na Radio televiziji Crne Gore (RTCG), jer su i jedni i drugi imali neprijateljski odnos prema našem političkom savezu, a svojim djelovanjem su spriječili da RTCG bude medij svih građana, saopštio je danas Jovan Vučurović, poslanik DF.

On se oglasio povodom današnje smjene generalne direktorice Javnog servisa Andrijane Kadije.

"Nema razlike u odnosu prema DF kada je kontrolu nad RTCG imao DPS i kada se Javni servis navodno profesionalizovao. Prema našem savezu, i tada i sada, primjenjivana je ista taktika marginalizacije, kao dio šireg obračuna sa DF u koji su zajednički uključeni DPS, dio opozicije, ambasada, kao i neki nazovi opozicioni mediji i NVO. Takođe, važno je evidentirati da je odnos prema srpskom narodu, njegovom identitetu, kulturi, SPC, bio loš i diskriminatorski i za vrijeme Radojke Rutović, i kada je na čelu RTCG bila ova "nezavisna’" garnitura, što je i očekivano jer je u pitanju potpuno ista dukljanska ideološka matrica i NATO ekipa, koja se samo sukobljava oko svojih uskih interesa", istakao je Vučurović.

On je dodao da su sada na potezu oni koji su kako je rekao imali korist od odlazeće strukture.

"Odnosno dio tzv. građanske opozicije, koji su, da se prisjetimo, još u novembru prošle godine najavili proteste zbog smjena u Savjetu RTCG. Prošlo je više od pola godine, iz Savjeta su uklonjeni Vukčević i Đurović, smijenjen Pavićević, ubačene marionete DPS-a, danas je smijenjena Andrijana Kadija, i eto prilike da ovi politički subjekti, prije svih stranke Alekse Bečića i Dritana Abazovića, ispune obećanje i protestima zaštite svoje favorite u Javnom servisu. Ali ne tako što će se reda radi, kao pomenuti dvojac danas, sami pojaviti na nekom performansu, mahnuti okupljenima i pobjeći u hlad, već da na protest pozovu i svoje pristalice. Mada, malo ko može očekivati da takvi brane "nezavisnost" RTCG, kad već nijesu htjeli da protestuju ni onda kada su njihove članove i kandidate za odbornike prebijali i maltretirali po Podgorici tokom izbornog dana ili kada su 24. oktobra, umjesto da budu sa narodom, pobjegli na pregovore sa Milom Đukanovićem. Vidjećemo takođe, da li će se Vladan Mićunović solidarisati sa Kadijom i povući sa funkcije, ili će naći zajednički jezik i sa novom, DPS postavom na RTCG", kazao je Vučurović.

Po njegovim riječima, DF će "pratiti narednih dana da li će u odbranu svoje ekipe na RTCG zajednički, na proteste, ustati Demokrate, URA, podržani od svojih medijskih sponzora, ambasade i njenih plaćenika iz NVO, kao što su svi bili ujedinjeni oko napada na DF proteklih mjeseci i godina, čime su direktno pomagali DPS-u".

"I te ekipe su isključivi krivci što Javni servis ponovo postaje TV DPS, odnosno ekspozitura kriminalnog režima, jer su svojim djelovanjem spriječili da on zaista postane profesionalan i nepristrasan", zaključio je Vučurović.

Bonus video: