DPS Budva: Slavljenjem okupatora i njihovih saradnika, Carević i klika na vlasti žele da uruše antifašizam

"Ne očekujemo ni ove godine da se ovim povodom oglase njihovi koalicioni partneri sa državnog nivoa, navodno "građanska" URA"

6586 pregleda 43 reakcija 42 komentar(a)
DPS Budva, Foto: DPS
DPS Budva, Foto: DPS

Ponavlja se scenario kao i svake godine otkad je na vlasti u Budvi antidržavna koalicija Marka Carevića, koja će iskoristiti svaku priliku da negira sve što ima veze sa slavnom crnogorskom istorijom i da veliča ono što je doprinijelo nestanku crnogorske države 1918. godine, sve u nadi da će se isti scenario ponoviti i danas, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Budva.

Gradonačelnik Budve Marko Carević položio je danas vijenac na spomen ploču na zidinama Staroga grada.

Spomen ploča na starogradskim bedemima posvećena je "srpskim oslobodiocima Budve".

U saopštenju DPS se navodi da je iz kabineta Carevića "stigao poziv odbornicima SO Budva da sjutra prisustvuju "polaganju vijenaca i odavanju počasti oslobodiocima Budve... povodom oslobođenja grada Budve 8. novembra 1918. godine"".

"Slavljenjem okupatora, bilo kojeg, kao i njihovih saradnika, Carević i klika na vlasti žele da uruše antifašizam kao jedan od temelja crnogorske državnosti i građanske države. Ne očekujemo ni ove godine da se ovim povodom oglase njihovi koalicioni partneri sa državnog nivoa, navodno "građanska" URA. Kako su prećutali sramnu proslavu stogodišnjice nestanka Crne Gore u sred grada u kojem su bili vlast, tako se ni sad neće mnogo naljutiti i naći će već neko jeftino opravdanje za ovo iživljavanje nad crnogorskom slobodarskom i antifašističkom tradicijom. U računici su pogubili bitan činilac – kao ni ranije, ni sad im se neće ćutati. Oni su ti koji ćute na hercegnovsko "krvavo kolo", na skrnavljenje spomenika Moše Pijade, na lomljenje ploče u Piperima, na sramotno "srpsko more" u sred Budve. DF, URA i svi ostali koji su pristali na ponižavanje Crne Gore i antifašizma. Mi ćutati nećemo, niti nam ćutanje dozvoljavaju slavni preci i slavna istorija ove zemlje, antifašistička i slobodarska. Da je vječna Crna Gora", kazali su iz DPS Budva.

Bonus video: