SNP: Neprimjereno povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu

Kažu da je samo od 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori, Glavni grad objavio oglase za 33 zaposlenja, od čega 18 za rad na neodređeno, a 15 za rad na određeno vrijeme

4252 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra neprimjerenim povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je zabilježeno ove godine.

"Prema podacima NVO Akcija za socijalnu pravdu, u Glavnom gradu je od početka ove godine do septembra ukupan broj zaposlenih uvećan za trideset, uprkos tome što su se državne službe i lokalne samouprave obavezale na racionalizaciju, odnosno smanjenje broja zaposlenih", saopšteno je iz SNP-a.

Kažu da je samo od 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori, Glavni grad objavio oglase za 33 zaposlenja, od čega 18 za rad na neodređeno, a 15 za rad na određeno vrijeme.

"Ukupan broj zaposlenih sada je najmanje 3.124 zaposlenih, i to bez angažovanih po osnovu ugovora o privremenim poslovima i ugovora o djelu. Od tog broja čak 45 odsto čine zaposleni u administraciji, a ostatak otpada na radnike koji kroz lokalne djelatnosti pružaju usluge građanima Podgorice (vodovodne usluge, komunalne usluge, tržnice, čistoća, otpad). Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva odgovorne u gradskoj upravi da prestanu sa zapošljavanjem koje samo dodatno opterećuje i onako istrošenu kasu Glavnog grada i da se počnu ponašati u skladu sa planom optimizacije javne uprave i lokalnih samouprava. Glavni grad mora biti istinski servis građana, a ne institucija za uhljebljavanje partijski podobnih i „državi lojalnih“ građana, kako reče nedavno gradonačelnik Vuković", zaključeno je.

Bonus video: