Knežević: Terzić očigledno nije mogao da izdrži pritisak

"Ja bih postavio pitanje da li neko razmišlja pod kakvim pritiskom mi funkcionišemo u posljednje vrijeme", kazao je Knežević

29915 pregleda 451 reakcija 60 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da će na stranačkim organima predložiti da se prihvati predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove Vlade.

On je kazao i da nijesu napadali kandidata za ministra unutrašnjih poslova Nikolu Terzića, koji je povukao kandidaturu.

Knežević je kazao i da nisu dovodili u pitanje njegov kredibilitet za funkciju.

"Na posljednjem sastanku sa mandatarom smo ukazali da postoje dva različita koncepta vezano za formiranje Vlade, da je on odustao od ekspertskog koncepta predlažući Dritana Abazovića i rekli smo da će on preuzeti odgovornost za personalna rješenja na određenim pozicijama, kao što je Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Knežević.

Dodao je da Terzić "očigledno nije mogao da izdrži pritisak".

"Ja bih postavio pitanje da li neko razmišlja pod kakvim pritiskom mi funkcionišemo u posljednje vrijeme. Hapšeni smo, prebijani, proganjani, osuđivani... Više sam bio u zatvoru nego što sam bio na slobodi u prethodnom sazivu. Svi imamo različite vrste pritiska", kazao je Knežević.

Terzić je obavijestio Krivokapića da je povukao kandidaturu za mjesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

"Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumijeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumijevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani", kazao je između ostalog Terzić u obrazloženju svoje odluke.

Bonus video: