Knežević: MVP se pretvorilo u podružnicu imaginarnog komitskog pokreta

"U trenutku kad čitava Evropa proslavlja Dan primirja u Prvom svjetskom ratu, tehnička Vlada Duška Markovića čezne za danom okupacije Crne Gore od strane Austrougarske iz januara 1916. godine i na taj način šalje poruku da više cijeni okupatore nego oslobodioce"

7793 pregleda 19 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Sa gnušanjem konstatujem da se Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore u svom tehničkom mandatu pretvorilo u podružnicu imaginarnog komitskog pokreta, imajući za cilj da falsifikovanjem istorije, širenjem međunacionalne mržnje i pozivom na linč oblikuje društvene procese u Crnoj Gori, saopštio je danas Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP).

On je reagovano povodom toga što je MVP saopštilo ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću da je polaganje vijenca na Spomen ploču ispred Starog grada Budve miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Iz Ambasade Srbije je ranije saopšteno da su Božoviću u MVP kazali da je polaganje vijenca neprihvatljivo.

"Zabraniti ambasadoru Republike Srbije da položi vijenac na ulazu u Stari grad u Budvi, posvećen slavnoj srpskoj vojsci iz Prvog svjetskog rata, predstavlja završni čin zastiđa i identitetskih frustracija koji Crnu Goru vraća unazad. S druge strane, upravo ovo MVP na čelu sa Srđom Darmanovićem pružalo je prećutnu podršku podizanju spomenika ratnim zločincima koji su ubijali nedužno pravoslavno stanovništvo u Drugom svjetskom ratu i promovisali ideje Trećeg Rajha. Da ne spominjem dočeke i veličanja savremenih ratnih zločinaca koji su odgovorni za hiljade smrti Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, a koje je odlazeći režim kvalifikovao kao dokazane prijatelje", istakao je Knežević.

On je dodao da Vlada Crne Gore na čelu sa Duškom Markovićem šalje poruku da više cijeni okupatore nego oslobodioce.

"U trenutku kad čitava Evropa proslavlja Dan primirja u Prvom svjetskom ratu, tehnička Vlada Duška Markovića čezne za danom okupacije Crne Gore od strane Austrougarske iz januara 1916. godine i na taj način šalje poruku da više cijeni okupatore nego oslobodioce. Ali zbog toga im je većinska i slobodoljubiva Crna Gora okrenula leđa na izborima 30. avgusta, a ovo su samo posljednji trzaji odlazećih snaga mraka i destrukcije koji se više nikad neće ponoviti", zaključio je Knežević.

Bonus video: