Albanska alternativa poručila DPS Tuzi: Da ste moralni, podržali bi svoju opštinu

Đeljošaj je prekjuče kazao „Vijestima“ da Albanska lista još nije odlučila da li će postati dio nove izvršne vlasti, a to će učiniti narednih dana na sjednici Predsjedništva

12686 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Albanska alternativa poručila je juče DPS-u Tuzi da problemi i opstrukcije koje ta Opština ima od Glavnog grada, nemaju veze sa dnevnom politikom i novom vladom i da traju više od godinu, te da bi predstavnici DPS-a “da imaju odgovornosti i osnovnog morala, podržali svoju opštinu a ne otimačinu koju sprovodi Glavni grad”.

Oni su reagovali nakon što je funkcioner DPS-a Tuzi Radovan Nikčević saopštio da javnost ne zaslužuje da bude obmanjivana i da bi bilo ljudski i profesionalno da mandatar Zdravko Krivokapić i predsjednik Opštine Tuzi i nosilac Albanske liste Nik Đeljošaj saopšte detalje dosadašnjih pregovora oko ulaska u vladu.

Đeljošaj je prekjuče kazao „Vijestima“ da Albanska lista još nije odlučila da li će postati dio nove izvršne vlasti, a to će učiniti narednih dana na sjednici Predsjedništva.

Nikčević je potom saopštio da je mandatar resore nuđene Albanskoj listi u međuvremenu dodijelio bliskim saradnicima Srpske pravoslavne crkve (SPC), „pa je Đeljošaju moglo biti ponuđeno da im bude pomoćnik“:

„Izgleda da mandatar sumnja da Đeljošaj ima kompetencija za višu poziciju, a neophodno je da pridobije nekog od manjina ne bi li smanjio pritisak javnosti i medija nakon objavljivanja izuzetno homogene liste kandidata“.

Iz Albanske alternative navode da Đeljošaj nikada nije tražio za sebe nijednu novu funkciju, izabran je za poslanika i dao je ostavku, jer je posvetio svoj dobar dio života osnivanju Opštine.

“Nikada predsjednik Đeljošaj nije prozivao Vladu i kritikovao, upravo suprotno, uvjek je javno isticao dobru saradnju sa Vladom a naročito sa premijerom i sa potpredsjednikom Vlade, Milutinom Simovićem”

Bonus video: