SDP Cetinje: Neće im proći, "političkim oslobodiocima" prva obećanja da će "pomjeriti mauzolej Njegošu malo niže"...

"Cetinje je taj 50. grad heroj, koje je kao i u 500 godina svoje istorije uvijek znalo gdje se brane čast i sloboda, ne samo za crnogorski narod"

3660 pregleda 51 reakcija 28 komentar(a)
Cetinje, Foto: GP URA
Cetinje, Foto: GP URA

Na današnji dan, kada je naše Cetinje oslobođeno od fašista i domaćih izdajnika u Drugom svjetskom ratu, prisjećamo se hiljada rodoljuba koji su dali život da bi mi, njihovi potomci, živjeli u slobodi, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje.

Oni su čestitali 13. novembar – Dan Prijestonice.

"Prisjećamo se i preko 5.500 boraca koji su pronosili slavu našeg grada i crnogorskog oružja u oslobođanju bivše Jugoslavije, a njih 49 je zbog požrtvovanja i hrabrosti dobilo orden narodnog heroja. Cetinje je taj 50. grad heroj, koje je kao i u 500 godina svoje istorije uvijek znalo gdje se brane čast i sloboda, ne samo za crnogorski narod. Tako je bilo i onih tmurnih dana devedesetih godina, kad je naš grad držao visoko podignut barjak mira, dok su drugi jurišali na svoju braću i komšije", ističe se u saopštenju SDP Cetinje.

Oni su dodali da se od prošlog dana oslobođenja do danas desilo mnogo toga i lijepog i manje lijepog u Crnoj gori.

"Za nas u SDP je najbitnije to što se ponovo probudila cetinjska mladost, da su naše ulice i trgovi ponovo ispunjeni ljepotom, pjesmom i radošću i da nikakvi tamni oblaci to ne mogu prekriti. A željeli bi, kao i devedesetih, da Cetinja nema, da naš grad bude "samo selo ispod Lovćena". Neće im proći, jer nije nikad, ni danas kad su "političkim oslobodiocima" prva obećanja da će "pomjeriti mauzolej Njegošu malo niže" i da će Ministarstvo kulture preseliti iz našeg grada. Hvala vam za takvu "slobodu" i "osvježavanje", ali našem gradu su potrebne promjene za budućnost, a ne vraćanje u srednji vijek, želimo da budemo dio evropske civilizacije, a ne mračnog stvaranja kultova. I zbog toga će vam Cetinje, Cetinjanke i Cetinjani reći ne - baš kao što su rekli uvijek kroz istoriju kad je bila ugrožena naša sloboda, budućnost i naša čast. A inspiracije za to nam ne nedostaje, od 13-og jula do 21-og maja, od heroja sa Vučjeg dola, Medove i Mojkovca do onih sa Sutjeske i Neretve. Zbog svih njih, ali i naše djece - želimo Srećan Dan Prijestonice svim našim sugrađanima", kazali su iz SDP Cetinje.

Bonus video: