Mandić: Nijesmo dobili konačni sastav Vlade, mandatar nije završio svoj posao

Mandić je poručio da nova vlast mora da se odbrani od uticaja grupa koje švercuju cigarete i narkotike

16915 pregleda 41 reakcija 42 komentar(a)
Mandić, Foto: DF
Mandić, Foto: DF

Ogani Nove srpske demokratije (NSD) donijeće odluku o podršci novoj Vladi čim dobiju informacije o njenom konačnom sastavu, kazao je lider te stranke Andrija Mandić.

On je na konferenciji za novinare kazao da će predložiti organima NSD-a da podrže Vladu mandatara Zdravka Krivokapića, dodajući da nema dilemu da će oni to učiniti.

„Imaćemo mali problem pošto nijesmo dobili konačni sastav Vlade. Dakle, mandatar nije završio svoj posao“, rekao je Mandić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je kazao, u NSD-u još ne znaju da li će Vlada imati potpredsjednike ili zamjenika, ko će biti ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

„Mislim da su to toliko važna pitanja da im ne možemo neozbiljno pristupiti, i pored činjenice da smo rekli da je dominantna odgovornost na Krivokapiću za sastav njegovog kabineta, pošto te ljude gotovo niko od nas ne poznaje“, rekao je Mandić.

On je rekao da prati kako se javljaju oni koji nijesu imali veze sa izborom Krivokapića za nosioca liste.

„A oni koji su ga stvarno preporučili, oni jedino ćute. Istina je uvijek najbolja i najljekovitija za sve, tako da će Demokratski front i NSD prilikom donošenja odluke voditi računa o tome“, naveo je Mandić.

Komentarišući poziv Krivokapića šefovima poslaničkih klubova parlamentarne većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove “po dubini”, Mandić je rekao da je u toj „prepisci“ uočio odgovore koji ga, kako je naveo, ni najmanje ne iznenađuju nakon svega što se desilo.

„Može mu se, neka radi. Neka odgovaraju šefovi klubova i poslanici kako misle da treba da odgovore. Ja ću, kao predsjednik NSD-a, nakon dobijanja imena ministara i informacija da li vlada ima potpredsjednika ili zamjenika predsjednika, predložiti stranačkim organima da je podrže“, rekao je Mandić.

On je kazao da je konferenciju sazvao da bi obavijestio javnost da je u petak u mjestu Dapsići, kod Berana, patrola policije presrela kamion sa švercovanim cigaretama koji je krenuo iz Podgorice. Mandić je poručio da nova vlast mora da se odbrani od uticaja grupa koje švercuju cigarete i narkotike.

Bonus video: