REAGOVANJE

DPS Berane: Praksa nove vladajuće većine na državnom nivou da krivi DPS prelila se i na Berane

"Da ova ustaljena praksa nije postala već odavno otužna građanima Crne Gore a posebno Berana, bila bi smiješna"

3202 pregleda 11 komentar(a)
DPS Berane, Foto: DPS
DPS Berane, Foto: DPS

Na žalost, praksa nove vladajuće većine na državnom nivou da za svoje neuspjehe uspostavljanja skupštinskog kvoruma i pribavljanja podrške među sopstvenim koalicionim partnerima, krivi Demokratsku partiju socijalista, prelila se i na Berane. Za očekivati, saopteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berane.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje koalicije "Zdravo Berane".

"Da ova ustaljena praksa nije postala već odavno otužna građanima Crne Gore a posebno Berana, bila bi smiješna. Senzibilitet i odgovornost prema Beranama, DPS je pokazala u prethodne četiri godine višemilionskim ulaganjem Vlade na teritoriji naše opštine. Ulaganjem, kojim se opštinsko rukovodstvo kitilo i prisvajalo ga kao da je njihovo. Treba vas podsjetiti da partije koje čine vašu koaliciju nikada nijesu učestvovale u uspostavljanju kvoruma, dok je DPS vršila vlast u Beranama, i to bez obzira na razloge odsustva naših odbornika, čak i kad su ti razlozi bili zdravstvene prirode. U drugim opštinama ste takođe odlično pokazali koliko ste spremni da držite kvorum svojim kolegama odbornicima koji se suočavaju sa ovom teškom bolešću izazvanom virusom COVID-19. Nije valjda da vam moral i želja za dobrobit građana počinje i završava samo u onim opštinama gdje vi imate vlast?", ističe se u saopštenju DPS Berane.

Oni su dodali da međusobna, kontinuirana ucjenjivanja u vezi sa radnim mjestima i funkcijama unutar njihove lokalne koalicije su pravi razlog zašto već pola godine nijesu u stanju da održe ni jednu sjednicu Skupštine opštine.

"Priznajte - biće vam lakše. Ako lokalni parlament ne može da se sastane iz bilo kog razloga, podsjećamo ovu nefunkcionalnu koaliciju na vlasti, da postoje zakonski mehanizmi za donošenje odluka. Prilika je da sve još jednom podsjetimo, da su na dnevnom redu, pored ostaloga, i one tačke koje se tiču usvajanja programa rada opštinskih preduzeća za 2020. godinu. Materijal za ove tačke je, neodgovorno, predat skupštinskoj službi neposredno prije zakazivanja sjednice, što je još jedan dokaz bezakonja jer skupštinski propisi preciziraju da se ove odluke moraju usvojiti na početku godine. Zato vas najljubaznije molimo, počnite konačno iskreno da razmišljate o potrebama naših sugrađana i prestanite da krivce za svoju dokonost i neodgovornost tražite u Demokratskoj partiji socijalista", kazali su iz DPS Berane.