Šćekić pozvao Medojevića i predstavnike ostalih partija da prekinu sa uvredama i iznošenjem neprovjerenih izjava

"Na taj način izbjegavamo i nepotrebno medijsko eksponiranje i polemisanje", naveo je Šćekić

27955 pregleda 2008 reakcija 54 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović
Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Socijalističke naropdne partije (SNP) i predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić pozvao je predstavnike partija da prekinu "sa rječnikom uvreda, iznošenja neprovjerenih izjava", koje, kako je naveo "nanose štetu novim promjenama".

Lider Pokreta za promjene, i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević danas je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori "da je učestvovala u prevari birača". On je na svom Fejsbuk profilu ovog puta optužio i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, a sve mu je navodno rekao Andrija (Mandić).

"Duboko sam svjestan činjenice da su promjene, koje su se desile 30. avgusta donijele velika očekivanja građana u pravcu neminovnosti promjena. Takođe, u potpunosti razumijem želju svih političkih partnera pobjedničke koalicije da na svoj način doprinesu nekom novom imidžu naše države. U takvom poimanju demokratije dozvoljene su i kritike na račun pojedinaca ili partija, koje skupa treba, već od 2. decembra da kreiraju neki drugi ambijent, daleko od politike DPS-a i njegovih partnera. Lično smatram da je krajnje vrijeme da se suzdržimo i zaustavimo te i takve napade i da oštricu svoje političke borbe usmjerimo u drugom pravcu. Zato pozivam sve predstavnike partija da prekinemo sa rječnikom uvreda, iznošenja neprovjerenih izjava, koje nanose štetu novim promjenama", naveo je Šćekić u saopštenju.

On je dodao da posebno smatra neumjerenim napade bilo koje vrstu "na našu Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike".

"Vjerujem da dijelim mišljenje većinske Crne Gore ako kažem da je, braneći svoje manastire i svetinje, naša crkva dostojno branila i skupa sa svojim narodom i različitim političkim subjektima, odbranila ime, istoriju i ugled naše države. Ja, kao vjernik, pripadnik Eparhije budimljansko-nikšićke sa posebnim poštovanjem se odnosim prema svemu onome što je vladika Joanikije uradio za našu, Srpsku pravoslavnu crkvu i svoje vjernike, a samim tim i svoju državu", naveo je Šćekić.

Istakao je da iskazuje lično protivljenje iznošenju "uvredljivih, neutemeljenih informacija u pravcu napada na ogroman autoritet, ime i dostojanstvo vladike Joanikija".

"Takođe, pozivam, kako mandatara, tako i pripadnike pojedinih političkih struktura da se razgovori vode isključivo na dogovorenim sastancima, u prijateljskoj i demokratskoj atmosferi, uz obostrano uvažavanje i čuvanje ljudskog i profesionalnog dostojanstva svakog od nas. Na taj način izbjegavamo i nepotrebno medijsko eksponiranje i polemisanje. Mnogo bitnija je sloga, koja i predstavlja način donošenja zajedničkih i krupnih odluka. O tome bi morali svi duboko da razmislimo, a posebna odgovornost je na mandataru i predstavnicima pobjedničkih koalicija, ponavljam, uz poštovanje žrtve, političke i narodne borbe, te svega što se dešavalo u prethodne tri decenije", zaključio je Šćekić.

Bonus video: