Demokrate: Abazoviću osigurati ličnu bezbjednost

"Niko ne može i ne smije biti jači od države i njenih institucija koje su u obavezi da se prije svega suoče sa svojim eventualnim propustima, a potom i da proaktivno djeluju", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

6263 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje prijetnje upućene predsjedniku GP URA, Dritanu Abazoviću.

"Država koja pretenduje ka punopravnom članstvu u EU i usvajanju evropskog sistema vrijednosti razvijenih demokratija, mora da ima odlučan i snažan odgovor prema svima onima koji pokušavaju da prijetećim tonovima vrše uticaj ili ostvaruju druge nezakonite interese. Niko ne može i ne smije biti jači od države i njenih institucija koje su u obavezi da se prije svega suoče sa svojim eventualnim propustima, a potom i da proaktivno djeluju", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kažu da prvi korak mora biti nastojanje da se iznesu na čistac sve okolnosti usljed kojih je prijećeno Abazoviću i da mu se osigura lična bezbjednost.

"U uslovima u kojima neko, a pogotovo jedan predstavnik građana, treba da strijepi zbog svog političkog djelovanja iluzorno je i razmišljati o postojanju ikakvog napretka u oblasti ostvarivanja ljudskih prava i sloboda. Demokratska Crna Gora će se nepomirljivo boriti protiv ovakvih pojava s nadom da će u toj borbi imati saborce u svim relevantnim činiocima društva", zaključeno je.

Bonus video: