"sprovodimo opsežne provjere"

Uprava policije: Preduzimamo aktivnosti na zaštiti Abazovića

"Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica", ističe se u saopštenju Uprave policije

42320 pregleda 330 reakcija 35 komentar(a)
Abazović, Foto: GP URA
Abazović, Foto: GP URA

Uprava policije u kontinuitetu preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, saopšteno je danas iz Uprave policije povodom izjava izvršnog direktora Građanskog pokreta URA Zoran Mikića na pres konferenciji. 

U saopštenju se dodaje da shodno zakonskim procedurama, Abazović i svi oni koji posjeduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obavijeste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima.

"Uprava policije sprovodi opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da se prethodno i Abazović javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Upravi policije na angažovanju u odnosu na njegovu bezbjednost.

"Zoran Mikić je pozvan u Upravu policije radi sastanka sa pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem, koji je tom prilikom upoznat o preduzetim mjerama i radnjama iz domena Uprave policije na okolnosti zahtjeva za izradu bezbjedsnosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića. Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata je Agenciji za nacionalnu bezbjednost uputio zahtjev za izradu bezbjednosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića i njegove imovine, jer je shodno Odluci o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, ovaj državni organ nadležan za izradu bezbjednosne procjene stepena ugroženosti", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su naveli da je zahtjev za prikupljanje svih operativnih podataka i saznanja u vezi eventualne bezbjednosne ugroženosti Abazovića, od strane Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, upućen i Sektoru kriminalističke policije, Centru bezbjednosti Podgorica i Centru bezbjednosti Bar.

"Uprava policije u odnosu na Abazovića preduzima operativne mjere i radnje. Upravi policije je Agencija za nacionalnu bezbjednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost. Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosta Podgorica i Centra bezbjednosti Bar, ne postoje operativna podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost", rekli su iz Uprave policije.

Poručili su i da će nadležne bezbjednosne službe nastaviti sa prikupljajanjem svih podataka i saznanja koja se tiču bezbjednosti Abazovića i ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba, uz međusobnu komunikaciju sa Mikićem i Abazovićem, Uprava policije će preduzeti i druge potrebne mjere i radnje iz domena svoje nadležnosti.

"Mikiću je saopšteno da je preporuka da uvijek, kad god za tim postoji potreba ili kada procijene da je to neophodno, on ili gospodin Dritan Abazović ostvare komunikaciju sa organizacionim jedinicama Uprave policije nadležnim za teritoriju koja je mjesto stanovanja, ili kretanja i boravka gospodina Dritana Abazovića, kao i sa Sektorom za obezbjeđenje ličnosti i objekata", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Preporučujemo za Vas